škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

fabia sisfarı

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fabia03

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
fabia sis farı bana pahalı geldi. orjinal sis farının olduğu yuvarlak kısma uyan ve başka araca ait sis farını yapıştırırsam ve araca montajını yapınca alektriksel sorun yaşarmıyım. göstergede uyarı ışığı falan yanar mı?

Çevrimdışı emrah_05

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
orjinali ne kadar ki._? bende sis farı almak istiyorum nerden temin edebilirim birde bana ne kadara patlar caba_?

Çevrimdışı baho 06

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fabia03;452954
fabia sis farı bana pahalı geldi. orjinal sis farının olduğu yuvarlak kısma uyan ve başka araca ait sis farını yapıştırırsam ve araca montajını yapınca alektriksel sorun yaşarmıyım. göstergede uyarı ışığı falan yanar mı?
sıkıntı olmaz...

Çevrimdışı Picasso

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fabia03;452954
Yapıştırmak kesinlikle olmaz. en basit bir sarsıntıda yapıştırıldığı yerden kopar. Sis yuvasını arkasında vida ile monte edileceği yer vardır ve bu vidalardan ikisi sabittir üçüncüsü ile ayar yapılır. Yapıştırırsanız ayar yapamadığınız gibi sis farının biri kalk gidelim derken diğer b.. yeme otur der, benim gibi her muayenede hafif kusurlu geçersiniz. Farklı sis farı kullanmanın yolu sis farı delikleri ile tampon arasında en az 1 mm kalınlığında saç demir yada 2 mm kalınlığında Al. köprü kullanmaktır. Daha ince metal kullanırsanız her kasise girişte sis farıda titreşir.
Sizin asıl sorunuz far anahtarı. Elegance model ile Ambient-Classic arasında sis farı nedeniyle anahtar farkı vardır. Sis farı org. olsun olmasın anahtarın bulunduğu yere kadar aslında kablosu çekili durumda (en azından benim 2006 HB Ambient' te böyleydi.) Sadece anahtar değiştiriliyor ve ön sol konsol yanındaki sigorta kutusunda yerine sigortası takılıyor. Ben 2006 da bu anahtara 300 TL verdim. 300 TL de sis farlarına verdim. Sis farlarına ayrı bir anahtarda kullanabilirsiniz ancak Sis farında kullanılan ampulün değerleri 12V/55 Wattır. 2 adet için güç ~110 Watt demektir. Bu ise yakıldığında Akümülatörden 110/12=9.2 Amper akım çekecektir. Her kalukarda burada kullanılacak anahtarın akım değeri 14 Amperden az olmamalıdır. Eğer yeniden kablo çekilmesi gerekecekse sisler ile anahtar arasındaki kablo (+) 2.5 mm2 olacaktır. Şase (-) en kısa yerden yapılmalıdır. Ancak takılacak org sis farından ben memnun değilim. Belki kullandığım ampuldendir bilmiyorum. Ben
Osram H3, 12 V da 55 Watt, 14.4 V ta 68 Watt harcayan, ışık akısı 1450 Lümen, Renk ısısı 3300 Kelvin  olan bir ampul. sis farı ayarını yaparken ben yakın ana far ile tamponun 4 metre ye kadar olan o ara kısmı aydınlattım. Bazı ayarlı fb. çıkışları yakın far sonrasına ayarlı oluyor. Ama bu mesafe 15 metre sonrası olduğu için verim bizim sislerde neredeyse yerlerde sürünüyor.Renk olarak Sislerin SARI olması gerekir. 3000 Kelvin değeri buna çok uygun. Bazıları beyazı tercih ediyor. "Benim sis farımda var" demenin ötesinde bir anlamı yok beyaz rengin, mantığı da yok. Ama tercih yine de sizin.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
baska bir sis fari takmaya luzum yok. orjinal cakma sis farlari var Diamond marka falan.  50 tlye bulursun.
adi sis fari , basinca yaniyor falan. baska da bir hayri yok. arkadasin dedigi gibi muayene de hafif kusurlu geçiyor.  cunku siste ısıtma bir yana kendine hayri yok.sadece sekli var iste. aksamlari yakip piyasaya cik oyle.