geçen sene bu yağı bulabilmek için koca Ankara'yı tavaf etmiştim tam bir günümü almıştı.
kuytu bir yağcının dükkanında, toza batmış 3 tane 1 litrelik bulmuş, nalet edip Shell, Würth gibi 5W-40 505 01 yarı sentetiklere geçiş yapmıştım. ama artık marketlerde var, fiyatıda aman aman değil.
dedim yetkiliye ya ben bunu ara ara abulamazdım, ne ayak?
valla çok talep olunca dayanamadılar getirdiler heralde dedi :p:p
iste 1.4 TDI araçlarımız için üretilmiş, tüm zamanların en iyisi olarak kabul görebilecek Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 505 01 ''tam sentetik'' motor yağı.
birde bor olayı var, motora kullanmıştım, bariz cold start sesi kesilmişti, kışın ilk çalıştırmada traktör ötesi olan ses bariz düşmüştü. yani bomboş bi nane değil bu NNT, hem yerli sermaye, toprağım kazansın.
madem motorda bu aşırı kaygan film tabakası riskli, tıkanma yapabiliyor, bende dedim yav dişli için olanını alırım :adm::adm:
risk ''sıfır'' :hanz:
burda kışın sabahları ciddi soğuk, hemde şanzımana fabrikadan beri el değmedi, bi yağı değişsin, bi bor görsün, rahat kaysın, wash-up olamadığı ilk hareketlerde yada boşa sallamalarda korunsun...
dahada 5 sene anahtar vurmam zati şanzımana.
NOT: motor 4.3 lt alıyor, bende 1 lt kadar Würth 505 01 var, ordan tamamlayacam 0.3 lt, 1 lt lik kutusu çok paraydı :hanz: