Fiyat performans oranı yüksek bir araç.O fiyat aralığında hot-hatch grubunda alabileceğiniz sayılı araçlar var zaten. yrv hakkında bilgi sahibi değilim kıyaslama yapamayacağım.
Öncelikli amacınız performans olduğunu tahmin ederek başlıyorum, 1.5 litre turbo beslemeli cast-iron blok,yani demirdöküm. 150ps ye yaklaşık bin küsür kilo ile performansı sizi tatmin edecektir. Araç muadillerine göre daha hafif olduğundan hızlanması gayet başarılı. Tork değeri 210nm yanlış hatırlamıyorsam ve bu torku iyi bir devir bandında veriyor ki bazı rampaları 3.viteste çıktığımı hatırlıyorum. Vites kutusu getrag üretimi. Memleketteki birkaç heyecanlı delikanlı senkromeçleri kırdığını hatırlıyorum ama bildiğim kadar ile vites kutusunu dağıtabilen olmadı henüz.5 ileri şanzıman bu arada. Standart olarak bütün czt ler sunroof-çekiş kontrol ve masc denilen stabilite kontrolüne sahip. Ön koltukları spor tarzda sürücüyü kavrıyor. Uzun kısa yolculuklarda hep rahat ettim. İç hacmi ve yüksekliği şaşırtıcı derecede fazla. Uzun boylu biriyseniz minibüs gibi hissedebiliyorsunuz. Ayrıca arka koltuklar ileri geri hareket ettiğinden arkada 2 kişi bagajınız yoksa rahat yolculuk yapabiliyor. Terside geçerli,eşya taşımak için bile kullanmıştım bu aracı arka koltukları yatırarak. Tasarım göreceli bir konu ama iç tasarımı bence berbat idi. Aracın içindeki tek gözüme hoş gelen kısım ön koltuklar ve direksiyon simidi idi. Anlık tüketim ve sıcaklık değerini gösteren bir bilgi ekranı var.Direksiyondan kumanda edilebiliyor.
Süspansiyonları aşırı sert. Standart lastik yanakları ince olunca bazen yol çileye dönüşebiliyor. İç mekan malzeme kalitesi orta seviyede işçilik kötü. Yazın- kışın içmekandan çıtırtı tıkırtı eksik olmazdı. Motor sesi ile bunları unutabiliyorsun tabiki. Araç sınıfındaki hothatc lere göre yüksek. ancak fizik kurallarını zorlamadığın sürece araç kendini bırakmıyor. zaten esp ve türevlerini devre dışı bırakamıyorsun. Bu nedenlerle güvenli diyebilirim. Tüketim şehir içi normal kullanımda ben 6.5 7 lerde geziyordum. agresif kullanırsam 13 e kadar çıkıyordu. 200km sabit hızda 15 görmüştüm. Türevlerine göre daha az tüketiyor diyebilirim.10bin km de bakıma girin deniyor ama ben 5binde bir yağ değiştiriyordum ayrıca. Bakım masraflarıda aşırı değildi. Yerden yüksek olması,içerisinden gelen garip sesler,sert süspansiyonları,orta konsolun bidona benzer malzemesine rağmen czt yi özlüyorum. İleride sağlamını bulabilirsem yine almayı düşünürüm. Son olarakta piyasada modifiyeci tayfanın eline düşmemiş çok az czt var. Benimkinde bir kaç boya vardı ama stocktu. Bir sene arayıp öyle almıştım. Fazla kurcalanmamış düzgününü bulabilirsen tavsiye ederim.Hayırlısı ise tabiki.