škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Taksitle cep telefonu ve PC alınamayacak!

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
apılamayacak. Kartta en fazla 9 taksite izin verilecek. Krediyle taşıt almak isteyen fiyatın en az yüzde 30’unu peşin ödeyecek. Yeni kurallar 1 Şubat’ta uygulamaya geçiyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yeni yıl paketinden tüketici kredileriyle taksitlikredi kartı*harcamalarına sert fren düzenlemesi çıktı.BDDK, daha önce tartışmaya sunduğu taslak düzenlemede*telekomünikasyon*ile kuyumculuk alışverişlerinde taksitlendirme süresini 6 ay olarak öngörmüştü. Ancak dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte bu tür harcamalarda taksit tamamen kaldırıldı. Buna göre kartla alınan*cep telefonları, sim kart, telefona para yükleme, altın, mücevher gibi mallar taksitlendirilemeyecek. Yemek, gıda ve akaryakıta taksit yasağı zaten vardı.

Tatil de kapsamda

Yine kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayla sınırlandırıldı.*BDDK*taslak metinde taksitlendirme süresini elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımları ve araç kiralamada 6 ay, beyaz eşya ve mobilyada 12 ay olarak öngörmüştü. Yeni düzenlemeyle özellikle beyaz eşya ve mobilyaya ilave sıkı tedbir getirilirken tartışılan tatil harcamaları da sınırlama kapsamına girdi.

BDDK, düzenlemede bir sürpriz daha yaparak taksitli kart sınırlamasının uygulanacağı tarihi 1 Şubat 2014 olarak belirledi. Buna göre, yeni yılın ilk ayı boyunca kredi kartıyla cep telefonu, altın, gümüş, pırlanta alanlar ödeyecekleri tutarı taksitlendirebilecekler.

Sınırsız kredi yok

BDDK, tüketici kredisiyle taşıt alımına da yeni sınır getirdi. Buna göre sıfır veya ikinci el taşıt alımlarında kullanılacak tüketici kredisi, değeri 50 bin lira ve altındaki araçlarda yüzde 70’i aşamayacak. Yani 50 bin liralık taşıt alan bir kişi 15 bin lirayı cepten ödeyecek. 50 bin liranın üstündeki araçlarda, 50 bin liraya kadar olan kısım yüzde 70, aşan kısım yüzde 50 tüketici kredisiyle finanse edilebilecek. Ev teminat gösterilerek çekilen tüketici kredilerinde de limit yüzde 75 olacak. Bu uygulama da 1 Şubat’ta başlayacak.

Tekno marketler şokta

BDKK’nın cep telefonuna taksit uygulamasını 1 Şubat’tan itibaren kaldırması teknoloji marketlerinde şok etkisi yarattı. Bu uygulamayla telefon satışlarının yüzde 80 oranında düşeceğine dikkat çeken Gold Bilgisayar Pazarlama Müdürü*Kılınç Orhan Erdemirciroların da önemli ölçüde azalacağına dikkat çekti.

Operatörler kazanır

Erdemir bu durumun istihdam kayıplarına da yol açabileceğini belirterek “Taksit kaldırma işlemi sadece telefon operatörlerine yarayacaktır. Operatörler, telefon satışlarını kontratlı olarak yaptıkları için fiyatları faturaya yansıtıyorlar. Bu da bir nevi taksit anlamına geliyor. Bu işlem sonrası onların ekmeğine yağ sürülmüş oldu” dedi.

Cep oranı yüzde 30

Her yıl neredeyse yüzde 50 büyüme kaydeden teknoloji marketleri pazarında televizyonun yüzde 25, dizüstü bilgisayarın yüzde 18, cep telefonunun yüzde 30, tabletin yüzde 7 paya sahip olduğuna dikkat çeken Erdemir “Yani tüm bu ürün grupları halihazırda teknoloji marketlerinin yüzde 80’lik cirosunu oluşturuyor. 2013 yılında büyüklüğü 9 milyar TL’ye ulaşan sektör için cep telefonu, dizüstü bilgisayar, televizyon, foto-kamera, tablet gibi ürünlerde kredi kartlarında taksitlendirmenin kaldırılması büyük bir sıkıntıya yol açacak” diye konuştu.

Tüketici kredisinde sınır bugün başlıyor
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı my_lord

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı fmaka

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
haber kanalında tüketici derneği başkanı konuluştu taksitler 9 ayla sabitlenip standart olacak dedi. bi çelişki var ama bilemedim

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fmaka;454365
haber kanalında tüketici derneği başkanı konuluştu taksitler 9 ayla sabitlenip standart olacak dedi. bi çelişki var ama bilemedim

Tamam öyle olacak ama cep telefonu ve PC de , altında taksit hiç olmayacak.

Tüketici finansmanı kuruluşları devreye girer tahminim. İşlem uzun sürüyor ama kolayını bulurlar elbet. Tabi biraz faiz ödeme gerekecek.

Öte yandan bakıyorum da iphone kredileri çıkmasın:) "Finansbank tan iphone cepte kredisi " :)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı c@n77

• Mean vRS...
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bir yandan iyi bir yandan kotu... isin dogrusu taksit olayini o kadar abarttik ki millet olarak sonici bu oldu...

Çevrimdışı fmaka

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
aslın da bunu altında pos cihazı ile kart çekip para çeviren tefeciler var. kart borçlarını yada elinde nakiti sıkışan kullanıcı buna sarılıyordu. işin cabası gerçek kullanıcı da yanacak. bir de taksitler cihazın fiyatına göre belirlenmeli bence belli oranlarda miktara göre taksit sayısı artırılmalıydı.bu düzenleme yapılması gerekne bi çalışma hadi hayırlısı...

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kredi kartıyla altın alıp, onunla borçlarını ödeyip, sonra taksit taksit kredi kartı ödeyen çok adam biliyorum. Onlarda yandı o zaman.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
genel olarak 6-8 taksit civarı alınıyor elektronikler...
 fazlası zaten bayıyor, telefon pert oluyor, taksiti devam...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustklc;454438
bi de şöyle bir şey var:
http://www.chip.com.tr/haber/iphone-un-varligi-bile-sizden-para-goturuyor_44493.html

Operatörler zaten fahiş fiyatlara sözleşme yapıyorlar.Hiç cazip değil. Ben operatöre 24 ay taahhüt veriyorsam en azından piyasa fiyatına almalıyım. Ama maalesef durum bunun tam tersi.Ve şimdi daha beter bir şekilde olacak..Nasıl olsa telefonu taksitle alamayan için tek seçenek operatörden almak.
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Yeni vergiler vs durum kötüleşti aslında ama taksitin de suyu çıkmıştı, o açıdan iyi oldu.

Aramızda herhalde şanslı bi azınlık haricinde 2014 maaşlarını bi şekilde bi yerlere bağlamayan pek azdır. Milletin durumu hep böyle, kartla yaşıyoruz. Ben hazirandan beri kart kullanmıyorum, inanın o kadar güzel bi şey ki.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;454480
Yeni vergiler vs durum kötüleşti aslında ama taksitin de suyu çıkmıştı, o açıdan iyi oldu.

Aramızda herhalde şanslı bi azınlık haricinde 2014 maaşlarını bi şekilde bi yerlere bağlamayan pek azdır. Milletin durumu hep böyle, kartla yaşıyoruz. Ben hazirandan beri kart kullanmıyorum, inanın o kadar güzel bi şey ki.

Aynen bende öyle kullanmıyorum kredi kartı ekim ayından beridir. Çok rahatım. Sadece bankamatik kartı var.. zaten kafamda aylar öncesinden taksitli alışverişi bitirmistim. Bana sıkıntı olmadı yani :)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Laptop alacaktık kurlar yüzünden sürekli erteliyordum bu hiç iyi olmadı :)

Çevrimdışı anamarina

• az kaldı
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
kredi kartım hiç yok ayrıca küçük bir şehirde olduğumuz için sıkıntı olmuyor