Ömer Bey; bahsettiğiniz Audi 2.0 TDI stock değerleri 177 beygir, 380 tork olanı, değil mi?
BMW ise 5.20 Efficient Dynamics diye tahmin ediyorum; yani 170 beygir ve 250 tork, değil mi?
Yol tutuş konusunda objektif bir değerlendirme ancak bahsekonu araçların "skidpad" değerlerini bilerek olabilir. Ancak, Superb için mevcut bir skidpad değerini ben yıllardır bulamadım, bu nedenle bu konuda objektif bir veri ekleyemiyorum...
1-2 yıl önce Superb, Passat B7 ve S60 üçlüsü için bir test yapılmıştı. Sözkonusu testte yol tutuş konusunda referans kabul edilen testlerden olan "geyik testi" de vardı. Bu araçlar içinde Superb "açık ara" en kötüsüydü.
Superb yol tutuşu çok kötü olan bir araç değil, kabul etmek lazım. Ancak yol tutuşu referans gösterilebilecek bir araç da hiç değil; en iyi ihtimalle "ortalama" denebilir.
Evet araçlar aynı. Fakat audi yi kullandınız mı bilmiyorum. Ben hemen hemen her gün kullanıyorum. Kardeşimde var. Performans konusunda hiç memnun değil. Tabiki 2000 cc olması fark oluşturur ama 120 den sonra bildiğiniz at arabası. 180 e kadar 1600 cc gibi.
Dağ yollarında beni geçebilecek kadar hızlanamadığı için geçemedi. Yani superb zaten son limitlerde gittiği için yapacak birşeyi yok. Ben testlerden ziyade tecrübelerimle konuşuyorum. İstanbul da evimizden ana yola bağlanmak için bir viraj dönüyoruz. Audi ile 60 la girip 80 le çıkıyorum. Superble 80 le girip 100 le çıktım. Sadece şöför fonksiyonu olsa audi ile daha hızlı girip çıkmam gerekmezmiydi.
Bmw ile kalkış yapmıştık. Aynı arabayla 90-100 e kadar superb önde gidiyor. Sonra bmw yetişmeye başlıyor. Son hızlarda fark atıyor. Ama malum köy arası yollarda top speed in hiç önemi yok.
Vw kullanan arkadaşlarımda bmw kullanan arkadaşlarımda audi kullanan arkadaşlarımda aracımın gerçekten çok iyi yol tuttuğunu söylediler. Mutlaka lastik faktörüde etkili. Ama superb in her tekerleğindeki bağlantı noktalarına baktınız mı hiç?
Bugüne kadar carisma 125 hp,octavia 1.6 fsı, ml 320 cdı 270 hp 700 tork(yazılımlı), e 200 k 184 hp, 520d m 177 hp, a3 1.4 tsı 122 hp, vw passat variant 1.6 tdı, evo 8 350 hp gibi araçlarım oldu. Fakat evo yu saymıyorum en sağlam yol tutan arabam superb dir.