Düz vitesler için tavsiye eder misiniz? Forumda çok fazla kişinin bu işi yaptırmak istediğini ancak kafasındaki sorular yuzunden yaptırmadığını biliyorum. Bu işi bilen kişilerden öneriler rica ediyorum.
Ben bu işin uzmanı değilim öncelikle bunu belirteyim.Sadece okuduklarımdan ve bu işi yapanlardan aldığım bilgiyle size yardımcı olmaya çalışıyorum.Forumdaki GJ plaklı fabia ya yazılım yaptırmaya gittiğimizde Mehmet Gazihanla muhabbetim olmuştu ve arabanın eski yeni halini değerlendirerek yorum yapıyorum.
Fabia dan yola çıkarsa gittiğimizde 90 hp idi çıktığımızda 135 hp yapılmıştı ve arabanın resmen kaderi değişmişti o 2-3-4 viteste dip gaz yaptığında ara hızlanması falan bana çok çok güzel gelmişti arasının hakkını veriyordu ve arabanın sahibi gökçen hala yazılımla kullanıyor çokta memnun.
Yakıt konusuna gelirsek düşüş anca uzun yolda çok titiz davranırsanız oluyor.Şehir içinde 0,5-1 lt civarında artış oluyor.
Fabia da en büyük sıkıntıyı tutunma konusunda yaşadık araçta ASR olmadığında 3.viteste bile patinaja düşüyordu bundan dolayı daha stabil olması için 115 hp ye çekilde ama superB lerde bu sorun olacağını pek sanmıyorum.
Benim 1.6TDI için gözlemlerim bunlar.Kendim 1.8T octavia kullanıyorum fabia 135 hp iken deneme yaptık.Işıklardan kalkıp biraz yüklendik Benim aracım 150 hp olmasına rağmen fabianın yarım boy gersinde kaldım onun haifliği ve 320 torku gerçekten küçük bir canavar görevi görüyor
Benim yorumum ne derseniz ben 1.6 TDI manuel kullansam ilk işim yazılım yaptırmak olurdu.Neder derseniz ara hızlanmaları ciddi anlamda değişiyor ama o gaz pedalının tepki olayına pek etki etmiyor onun için sprint booster tarzı geçikmeyi önleyici ürünler kullanmak lazım.
Bu arada ben araba konusunda titiz biriyim bakımlarını kısa aralıklarla yaptırım ve sürekli takip ederim.Eğer siz sadece servis ışığı yanınca arabayı servise götürüyorsanız o zaman yazılım ilerki kmlerde başınızı ağrıtabilir