Şöyle bir durum var,
Dyno lar ne kadar güvenilir olmasa da, remap den sonra aracın size verdiği his de bir o kadar güvenilmezdir.
Remap den sonra canlanan alt devirler, güzel hızlanma isteği ve stock araçlara attığınız fark sizi hayali bir güce sürükleyebilir. Atıyorum aracınız size 150hp geliyordur ama aslıda ürettiği 130hp dir vb.
Tabii bahsettiğiniz dyno oynamaları yüzünden dyno ya da çok güvenmemek lazım. Aslında en iyi çözüm remap yaptırdığınız yerden farklı bir yerdeki dyno ya çıkmak.
Benim dyno dan kastım, yapan kişilerin bu motor için yaklaşık kaç hp ve nm artış beklediklerini öğrenmekti.
Bir önceki nesil TDI dan sadece remap ile sorunsuz 150hp 330nm güç alınabliyordu. Ancak yeni nesil TDI ın farklı olması, özellikle aftercooler kullanması nedeniyle alınacak gücün daha az olduğu tartışılmıştı. Box ile Racechip firması 125-130hp aldığını idda ediyor. Remap ile bu durumda 140-145hp lere çıkmak gerekir diye düşünüyorum.
Neyse şu yolum Ankara ya bir düşse yaptırıp göreceğiz zaten
Ben biraz da şahsi tecrübemi paylaştım açıkçası. Forumda çoğu kişi şu an aracımda 3. farklı firma tarafından yapılan yazılımı kullandığı biliyordur.
1. yazılımda dyno verisi aldığımız yer işlemin yapıldığı yerden farklıydı, dyno verileri kağıt üstünde oldukça iyiydi. Ancak hissiyat kötüydü.
2. yazılımda araca yazılım yaptırdıktan sonra dyno verisi almadım uzunca süre. Yazılım Ankara'da yapılmıştı, İstanbul'a yolum düştüğünde yazılımı yapan yerin merkezine gidip dyno verisi aldım, veriler ilk dyno sonucuna göre kötü olmasına rağmen aracı kullanırken hissiyat daha iyiydi.
3. yazılımda ise dyno verisi almadım, bu saatten sonra da almam zaten. Aracın hissiyatı ise diğer 2 tecrübemle karşılaştırılamaz bile...
Sizin sorunuza gelince, TDI konusunda çok bilgili olmasam da hemen her yazılımcının en az 140 beygir vaat ettiğini biliyorum. 2. yazılımı yaptırdığım yer sohbet esnasında yanılmıyorsam 145-150 hp güçten bile bahsetmişti, ancak yanlış hatırlıyor da olabilirim bunu.