En başta dedim gibi benim derdim 1-2-3.viteslerdi. Diğerleri fantezi.
merhabalar arkadaşlar, foruma yeni katıldım,
2013 model Skoda Superb 1.6 TDI (105 HP, 250NM) 5 ileri manuel şanzuman araç sahibiyim. Ağırlıklı şehir içi olarak kullanıyorum. Hocam şehir içinde 2 ile 3. vites arası kullanımda sıkıntılarım var. 2. viteste istediğim hız sürüşünde motor sesi artıyor, 3. viteste ise motor devri ve çekişi çok düştüğünden tekrardan 2. Vitese düşüyorum. Yani 2 ile 3. vites arası bir vites aralığı gerekiyor gibi geliyor bana. Aynı motoru kullanan ve boş ağırlıkları hemen hemen aynı olan ( yaklaşık 1500kg) VW Passat’larda 6 ileri manuel şanzuman kullanılmış. Passatlarda bu tür bir sıkıntının olduğunu, aracı kullanmadım ama, düşünmüyorum. Bu tür bir sıkıntıyı gidermek için neler yapılabilir?
Arkadaşlarım Chip tuning önerdiler. Şehir içi kullanımlarda ki sıkıntılarımın gideceğini sakin kullanımlarda da %5 ile %10 arası yakıt tasarrufu yapabileceğimi söylediler. Gerçekten benim şehir içi kullanımımdaki sıkıntımı giderir mi? Chip tuning işlemi yapıldığında ki tavsiye ettiğiniz güç tork artışları hangi seviyede olduğunda motor ve şanzuman için sıkıntı
yaratmaz? Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla, İyi çalışmalar.