İrfan beyin dikkatine, Size bir şey danışmak istiyorum. Daha önce yukarıdaki başlıkla ani ve aşırı, çözülmeyen cam buharı ile ilgili sorunumu yazmıştım.
Servise gittim bir ay önce. Servis iş yoğunluğu nedeniyle iki gün sonraya gün verdi ve benimde zamanım yoktu. o şekilde kaldı. sadece fana baktı eleman ve normal sıcak üflüyor dedi. tabi ayrıntılı bakma imkanı olmadı.
Şimdi sıkıntı şu. dışarısı 5-6 derece olduğunda bazen 10 derece olunca bile oluyor. giderken 2-3 saniyede tüm camlar buğu ile kapanıyor. kaloriferi cama veriyorum fanı 4 e açıp sıcaklığı sona da getirsem alttan bir karış yerden başka buğu açmıyor. her türlü kombinasyonu denedim açılmıyor. ancak kilima tuşuna basınca "AC"ye, ne kadar buğu olursa olsun ve derece kaçta olursa olsun 1-2 saniyede buğu açılıyor ve cam da en ufak buğu oluşmuyor. isterse dışarısı 0 derece olsun.
bu işi anlamış değilim. yalnız şu dikkatimi çekti; normalde bir cama parmağınızı bastırıp çekerseniz temiz olduğunda bir gıcırtı sesi çıkar. benim camlarda ise buğu yaptığında cama parmağımı çektim cam yüzeyinde hafif yağlı bir yüzey var. acaba diyorum bu camın yağlı olması buğunun çözülmemesine neden olur mu?
Cam temizliği için ne önerirsiniz?ama klimanın etkisini anlamış değilim. klimanın yapısını bilmiyorum ama çalştığında arabanın içinden havayı dışarı atıp içeri yeni hava verme gibi bir durumu var mı?
şimdi havalar soğuk değil dolayısıyla gelecek kışa kadar sorun yok ama kışın yine bu durum oluşacak.
arabamı alalı 3 ay oldu. herşeyi çok güzel bu durum can sıkıyor
şimdiden teşekkürler...