Merhaba arkadaşlar
Uzun yıllardır oto müzik sistemleri ile ilgilendim hobi olarak ve birçok arabaya bir çok sistem yaptım dinledim, kaliteli ses duymak her zaman benim için önde gelmiştir. Eski arabamda da bu yönde bir ses sistemi vardı ve onu satıp SuperB aldığımda ses sistemi ile uğraşmayacağıma olan neyse onu dinleyeceğime söz verdim, hem araştırmalarımın sonucunda hemde arkadaşlarımın yeni aldıkları araçlarındaki stok teyplerde duyduğum sesler tatminkardı. Özellikle yakın dostum olan ve 2010 octavia sahibi arkadaşımın arabasının hem müzik sistemi hem gidişi hem konforu çok aşırı hoşuma gittiğinden octavia böyleyse SuperB allah bilir nasıldır diyerek SuperB aldım (tabi başka faktörlerde vardı). Hikaye kısmını geçerek sorunuma geliyorum;
Arkadaşımın octaviasının teyibi swing denilen ekransız teyplerden ve ses kalitesi benimkinden çok iyi, basslar tizler midler inanılmaz, yani özellikle basslar. Benim teyp bolero, tamam ses kötü değil ama sesi ben açtıkça teyp kısıyo belki bass tonlar yakalayacam ayarlayacam bir şekilde ama sesi hoparlörleri korumak adına galiba bir seviyede tutmaya çalışıyor ben sesi açtıkça. Ayarlarına falan baktım bulamadım buna dair bir şey kullanma kılavuzuna baktım bulamadım. Yani bulsamda sesi açsamda ses cızırdamaya başlayacak buna eminim, aynı şarkıları dinliyoruz aynı cd den nasıl oluyorda ekransız swing bolerodan daha iyi ses veriyor veya ne bilim octavianın hop. daha kaliteli çalıyor. Kimse yanlış anlamasın octaviayı kötülediğimden falan değil sadece bolero teyibi olan superbin daha iyi en azındna octavia ile aynı çalması gerekmezmi? Bariz fark var.
Böyle olunca canım sıkıldı ve şu Columbus'lara bakmaya başladım onların çıkışları falan daha iyidir diye.
Sizce neden bu durum böyle yaptığım bir yanlışlık bilemediğim bir şey veya düşünmediğim bir durummu var ?
Araç elegance
Saygılar