Ben dün gece boyunca baya bir denedim ve neden yaptığını buldum, 320 kpbs mp3 dosyalarında, ses bit derinliği fazla olduğundan ve kalite yüksek olduğundan, ya sesi iyi işleyemediğinden yada hoparlörleri korumaya aldığından sesi sonuna kadar açtığımda sesi bozmamak için eşitliyor hep bir seviyede. Aynı şey auxda veya bluetoothdan müzik dinlerken olmuyor. Aslında bunu tüm bolerolar yapıyor fakat dikkat etmeniz lazım. Kaliteli mp3 veya track cd takın sonra şarkı çalarken sesi arttırın ses ilk bozulacak sonra düzelecek. Aslında sesi düzelmesi ses seviyesinin eşitlenmesiyle oluyor. Siz sesi sonuna kadar açtığınızda sesin iyi geldiğini düşünüyorsunuz ancak dikkat ettiğinizde, son ses seviyesine getirdiğiniz andaki ses şiddeti ile, 1 sn sonraki ses şiddeti bir değil sesi eşitliyor eşitlediği seviyede ortanın biraz üstü. Ha bu az bir ses mi değil ancak swing teyibi olan octaviadan duyduğum sese göre az. Az fakat daha kaliteli ses aldığımı farkettim, ses şiddeti fazla değil swinge göre ancak ses derinliği ve kalitesi daha iyiydi. Bununda nedenini teyibin yaptığı iş olarak görüyorum ve araştırmalarıma göre bu yaptığı şey Loudness özelliğiymiş, pioneer alpine teyplerde falan olan özellikmiş bu sayede yüksek ve düşük ses seviyelerinde, sesi bozmuyormuş ve kaliteyi sağlıyormuş.
Kısacası benim için bir sorun kalmadı içim rahat =) herkese teşekkürler.