Aracı yorar mı derken, hantallaştırır mı ve yakıt sarfiyatımı yapar diyorsan çok bir şey farketmez ki zaten opsiyonlu 18 de takılabiliyor.
Eğer ki yorulmaktan kastın konfor ise konfor azalır çünkü daha ince yanak olacak ve yolda ki çukurları kasisleri vb daha fazla hissedeceksin süspansiyonlara da fazla yüklenecek konfor gidecek, arka koltuktakiler darbeyi daha fazla hissedecek.
Virajda avantajı olur. Gerçi onuda pek anlamayabilirsin, superb zaten viraj konusunda gerçekten iyi bu viraj olayı sadece janta da bakmaz 18 jant alırsın lastiklerin iyi bir marka değildir veya eskidir gene saçmalar.
Ha senin için önemlimidir bilmiyorum ama 18" lastikler falan çok pahalı. Kışlığı var yazlığı var hele bir de iyi markaya yöneldin mi 16 ile 18 de fiyat farkı çok.
Ben 18'i tercih etmedim, konfor, lastik fiyatı, görüntü falan gibi nedenlerden. Fazlasıyla konforlu olan bir araba alıyorum bu sebeple optimum seviye neyse onu tercih ettim.
16 dediğiniz gibi küçük geliyor bence de. 17" ideal benimki 17", size tavsiyem orjinal jant alın orjinalden kastım BBS falan gibi bilindik marka değil skoda jant alın. Çünkü aracın aerodinamik yapısına uyumlu olur ve madde alaşım çelik her neyse daha kaliteli olur, darbede eğilme yamulma ezilme diğer piyasadaki jantlara göre az olur.
Bunlar benim fikirlerim tabi konfor jant işi falan çok göreceli