Arkadaşlar 2013 nisan ayında, octavia 1.6 tdi dsg elegance aldım, halen kullanmaktayım ve arabamdan çok memnunum. Arabamı aldıktan sonra yanılmıyorsam Temmuz ayında yeni kasa 1.6 tdi dsg superb geldi ve octavia ile arasında çok fazla bir fiyat farkı yoktu. Ben de buna istinaden biraz üzülmüştüm; biraz daha bekleyip superb almadığım için. Çünkü kim ne derse desin octavia ve superb arasında bir sınıf farkı var.
Neyse uzatmayayım, Konya Konmar Skoda bayisine bir arkadaşımla gittim ve yeni superb 1.6 tdi dsg yi test ettik;
Donanım olarak octavidan üstün,
Konfor olarak çok bir fark göremedim
İç genişlik, özellikle arka taraf tartışmaya hiç gerek yok, bu genişliği değil passat mercedes S sınıfında bile belki göremezsiniz
Gelelim performansa, octavidan inip aynı motorun yerleştirildiği superbe binince motorun bu kasaya küçük ve zevk vermediğini hissettim ( bu tamamen benim kişisel görüşlerim )
Vee halen octavia aldığım mutluyum
(Arabama bir kaç modifikasyon yaptım; ayak, iç, yan ayna altı, bagaj, plaka aydınlatması ve octavia rs aliminyun spor pedal seti gibi. Bunları da uygun bir zamanda paylaşırım)