Bana saçma gelen ama gerçekliği olduğu söylenen ve benimde bakınca şahit olduğum, başkalarından da duyduğum bir kaç şeyden bahsedeceğim çözüm olarak:
1) Aracınızın kasko poliçesini okuyun deride deformasyon ve 2 cm çapını geçmeyecek yırtık deliklerin onarımının karşılanması yazıyor. (sigortadan sigortaya değişebilir bende yazıyordu)
2) Belli km nin altında olan 0 olarak bayiden alınmış araçlardaki deri döşeme deformasyonun kullanıcı memnuniyetine yönelik ilgilenildiğini duymuştum dilekçe ile ilgili birime duruma dair yazılı bir istekte bulunun en azından şansınızı deneyin.
3) Bu vitesteki deformasyonla ilgili kullanma kılavuzunda okuduğum bir bilgiye göre, lütfen aracınızı kullanırken vites geçişlerinizden sonra elinizi vitesin üzerinde tutmayın gibi bir şey okuduğumu hatırlıyorum ve yanlış hatırlamıyorsam bununda nedeni deformasyon ve zamanla vites boşluğu olabilme durumu içindi.
Ayrıca benimde aracım '12 model 20.000 km henüz herhangi bir aşınma yok fakat çok dikkat ediyorum olmasın diye.