škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Oto-Park.Com | Skoda Octavia 1.6 TDI Elegance (2013)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Can;456916
İşte bu lazım abi.. Sonuçta kul yapımı teneke bunlar. Neden laf söyletmiyoruz ki ? Yani bu araba C sınıfı bir sedan,esp dışında güvenecek hiç bir şey yok,adam zaten bu arabayla viraja 130 la gir dememiş,zaten bunu videoda da söylüyor,bu arabayla bu hareketleri yapmazsın ama mecbur kalınca atıyor arkayı,ama yine esp kurtarıyor diyor,kötü bir şey demiyor ki.. Bana sorduklarında Polo yol tutmuyor kendini bırakıyor diyorum,bunu demek neden bu kadar zor ?
Biri olumsuz tek eleştri yaptığında bu adamlar başkasının uşağı demek çok basit,insanları karalamak çok çok kolay.. Yapmayın etmeyin yazıktır...

Ben 4 senedir Passata biniyorum,onda da rüzgar sesi var,o da sert viraja girişlerde arkayı bırakıyor,o da sert lastiklerle yol sesi alıyor,bir düşük sınıf Octide bunların olması hiç enteresan değil bence,olması gereken bu,bunlar olmasa zaten o araba 70 bin tl olmazdı,100.000 tl olurdu,sizde kusursuz bir arabaya binmiş olurdunuz.. Ki 300.000 TL verilip alınan M5 bile bir süre sonra gacır gucur plastik sesi yapmaya başlıyorsa kimse benim arabam kusursuz demesin..

Kesinlikle katılıyorum:)
Sınıfındaki arabalardan, Konfor, malzeme kalitesi, performans, yakıt gibi görünen/ölçülebilen özellikleri üstün yönleri var.
Göreceli özellikler zaten kişiye kalmış.

Çevrimdışı genious61

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Benim aracımda 16 inç michelin energy saver lastikler var. Lastik sitelerine bakarsanız ebatında en sessiz lastik olduğunu görürsünüz. Az yakıt tüketirler, ancak ömürleri kısadır. Üstelik kulaklarımda çok hassastır. En ufak sesi duyarım. Bu sebepten dolayı kavga dövüş arka amortisörleri garantiden değiştirdim. Şimdi de sunrooftan gelen tıkırtılarla uğraşıyorum. Öyle marka fanatiğide değilim. Aracı savunduğum falan yok. Ancak benim aracımda ne motor sesi ne  lastik sesi ne de yol sesi beni rahatsız edecek boyutta değil.

Çevrimdışı Turboordek

• Ucucu Madde
  • Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: genious61;456922
Benim aracımda 16 inç michelin energy saver lastikler var. Lastik sitelerine bakarsanız ebatında en sessiz lastik olduğunu görürsünüz. Az yakıt tüketirler, ancak ömürleri kısadır. Üstelik kulaklarımda çok hassastır. En ufak sesi duyarım. Bu sebepten dolayı kavga dövüş arka amortisörleri garantiden değiştirdim. Şimdi de sunrooftan gelen tıkırtılarla uğraşıyorum. Öyle marka fanatiğide değilim. Aracı savunduğum falan yok. Ancak benim aracımda ne motor sesi ne  lastik sesi ne de yol sesi beni rahatsız edecek boyutta değil.

Yorumunuza katiliyorum. Amortisorlerim gidip ugrasamadigim icin hala problemli cok ses yapiyor tabiri caizse tangir tungur. Lastik sesi michelinle hissetmiyordum ama su an goodyear ug8 var ve onla biraz hissediyorum. Depodan gelen ses zaten hepimizin malumu. Ruzgar sesi bugune kadar beni rahatsiz etmedi ama yok da diyemem. Diger araclarla pek karsilastirma sansim olmadi. Motor sesi kesinlikle bir dizelde hissedebileceginiz en az ses. Bi arkadasimin yeni aldigi 3.20d bmw sinde duydugum motor sesiyle karsilastiramam bile. Ancak baska octilerde olmayabilir ama benim aracim motor sogukken duzensiz titreme yapiyor. Onu servise gostericem yakin zamanda. Bu gune kadar 6500 km civari yol yaptim ve esp hic devreye girmemisti. Bugun ise otopark testini izledikten sonra espnin devreye girmesi icin cok sert direksiyon verince ilk defa esp nin calistigina sahit oldum.
Testte yine bahsettikleri dsg yorumlarina katiliyorum gercekten cok basarili bir sanzumani var aracimizin. Ses sistemi fena degil, daha iyi olabilirdi. Aracin ici konusundaki yorumlarina da genel olarak katiliyorum ic dizayni ve malzeme kalitesini kendi sinifinin uzerinde buluyorum.
Son olarak testin sonunda bu arac icin fiyatinin makul oldugu ve o paraya alinabilecek en iyi arac olduguna kesinlikle katiliyorum. Verdigim paranin 1 kurusunun bile fazla olmadigini dusunuyor ve aracimi zevkle kullaniyorum. Allah hepimize kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin.

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: genious61;456922

Abi şu cam tavan seslerinden bahsetmeyin korkuyorum ya :(

Çevrimdışı mrtyl07

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaslar once sakin olun.
Adamlar sadece octavia'nin 2 ozelliginin kotu oldugunu soyluyor.

Videoyu nasil izlediniz bilmiyorum araba passat kalitesinde diyolar daha ne istiyosunuz ? Bence yorumlari gayet guzeldi.

Izolasyonu abartmalarinin nedeni octavia mukemmel bi arac adamlar beklemiyolarmis sasirmislar. Yoksa fonksiyon ve ozellik performans olarak super arac onlarda inkar etmiyor zaten.

Benim merak ettigim izolasyon yaptiramaz miyiz ? Bu yaptiriliyosa baskada sorun yok baska birsey elestirmiyolar suspansiyon ve ses haric

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadan atma olayını şöyle örnek vereyim, diğer aracımız 2013 tsı passat.Tek veya iki kişiyken sert kontralarda arkayı o kadar güzel bırakıyor ki bu nasıl passat dersiniz.Hatta arabayı aldığımızın ikinci ayı arkadaşım 'bu nasıl araba lan bmw gibi yanlıyoz' diyordu:)Sedan arabalarda arkayı biraz doldurmak lazım yoksa arka boşken arkadan çok rahat bırakabiliyor.Ama araba önden zerre kaymıyor.Zeminin inanılmaz kötü olması lazım önden kayması için.

Çevrimdışı yldzfurkan

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FLAYMAN;456895
ya geyiklere bak şu sağ yolcu tarafında oturan beyefendi bizim octiyi italyanın en dandik alfasıyla bir tutuyor bindik biz fiat bravoya gördük İtalyanların işçiliğini eğer onlarda araba üretiyosa ben eşşeğim.sen binmeye devam et italyana eee tabi sen eşekten inip ata binersen senin gibi bir yorumcu demicem adamdan ancak bu yorumlar gelir ben arabamdan memnunum arkadaş ve bu adamların söylediği eksi diye tabir ettikleri hiç bir yoruma katılmıyorum bunlar daha berbat araba görmemiş kirvem yılbaşında 72.000 tl verip Hyundai ix35 aldı cip demiyelimde araçta cruse control yok be bizim verdiğimiz paranın hakkı bu araç ama işte bu iki arkadaş rakip firmanın adamı çıkın kötüleyin demişler yapmışlar bir video ben sizin alfanın bir videosunu yaparım arabayı yarın galeriye satarsın pazarada götürmezsin komedyen arkadaşlarım benim

O sağ koltukta oturan beyefendi sizin octiyi italyanın en dandik (!) alfasıyla bir tutuyor ama o dandik (!) alfa sizin octiciğinizden yalıtım konusunda başarılı çıkıyor hatırlatırım. O insanlar orada test ettikleri araçları yorumlayıp topluma artı/eksi yanlarını anlatıyorlar. Bilmeden etmeden araştırmadan diğer videolarına bakmadan girip oto-park.com adresini incelemeden bu adamlara 'rakip firmanın adamları ' diyip çamur atmanız oldukça yersiz ve küçük bir davranış olmuş. Beğenmeyebilirsiniz tabiki o sizin değerli yorumunuz ama bu adamlara ve mesleklerine bu denli saçma bir yorum yapmak yakışmamış.

Çevrimdışı FLAYMAN

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: yldzfurkan;456946
O sağ koltukta oturan beyefendi sizin octiyi italyanın en dandik (!) alfasıyla bir tutuyor ama o dandik (!) alfa sizin octiciğinizden yalıtım konusunda başarılı çıkıyor hatırlatırım. O insanlar orada test ettikleri araçları yorumlayıp topluma artı/eksi yanlarını anlatıyorlar. Bilmeden etmeden araştırmadan diğer videolarına bakmadan girip oto-park.com adresini incelemeden bu adamlara 'rakip firmanın adamları ' diyip çamur atmanız oldukça yersiz ve küçük bir davranış olmuş. Beğenmeyebilirsiniz tabiki o sizin değerli yorumunuz ama bu adamlara ve mesleklerine bu denli saçma bir yorum yapmak yakışmamış.

canım kardeşim sen hiç böyle araba tanıtımı gördünmü ciddiyetten uzak adamlar aracın içinde ha bire komedyenlik yapıyor 26 dakikalık videonun sadece 10 dk adamlar aracın iyi yönlerinden bahsediyor geri kalan tüm süre garip garip sesler çıkartıp şakalaşıyorlar adamlar fazla cem yılmaz izliyorlar bu bir reel gerçek İtalyanların araçları beş para etmez alfada öyle sen skoda ile alfayı nasıl bir tutarsın diyosun ben İtalyan arbası kullanan biri olarak İtalyanların işçilik namına yaptıkları sıfır sen bi bravoya bin de test et alfada takılma

Ugur A.

• Ziyaretçi
Bence hepiniz boş konuşuyorsunuz. Bugün sıfırı olsa gider Favorit alırım ancak kötü taraflarını saysam bir daha otomobile binmek istemezsiniz.

Çevrimdışı yldzfurkan

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FLAYMAN;456949
canım kardeşim sen hiç böyle araba tanıtımı gördünmü ciddiyetten uzak adamlar aracın içinde ha bire komedyenlik yapıyor 26 dakikalık videonun sadece 10 dk adamlar aracın iyi yönlerinden bahsediyor geri kalan tüm süre garip garip sesler çıkartıp şakalaşıyorlar adamlar fazla cem yılmaz izliyorlar bu bir reel gerçek İtalyanların araçları beş para etmez alfada öyle sen skoda ile alfayı nasıl bir tutarsın diyosun ben İtalyan arbası kullanan biri olarak İtalyanların işçilik namına yaptıkları sıfır sen bi bravoya bin de test et alfada takılma

Öncelikle bu adamların tarzı bu ve izleyenler bunun için izliyor.Sonuçta otomobil yorumu yaparken gülünmez , güldürülmez , eğlenilmez veya espri yapılmaz diye bir kural yok. Siz beğenmezseniz bu sizin görüşünüz izlemezsiniz olur biter tabiki kimse birşey diyemez ama siz beğenmediğinizi bu kadar ağır bir dille beyan ederseniz tabiki karşınızdakinede söz hakkı doğacaktır. Birde burda ne ben nede videodaki arkadaş İtalyan arabaları mükemmel şahane demiyoruz (zaten değil ). Ama adam orda octavianın izolasyon probleminin büyüklüğünü izleyiciye aktarmak için kendi alfasını örnek olarak kullanmış ( ki doğruda yapmış ) . Burda anlatılmak istenen alfanın çok iyi izolasyonunun olduğu değil octavianın izolasyon konusunda ne kadar başarısız olduğudur. Geriye kalan tüm konulardada Octavianın ne kadar iyi bir araba olduğu ve parasını nekadar hakettiği açıkça belirtilmiş.

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ben soldakinin sürekli espri yapmaya çalışmasını itici buldum şahsen. güldürmenin çeşitleri çoktur sanırım bu biraz kendini cem yılmaz kılığına sokmaya çalışıyor.

Çevrimdışı FLAYMAN

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: civanmukti;456976
ben soldakinin sürekli espri yapmaya çalışmasını itici buldum şahsen. güldürmenin çeşitleri çoktur sanırım bu biraz kendini cem yılmaz kılığına sokmaya çalışıyor.

adam o kadar itici ki kendi yaptığı espriye yanındaki arkadaşı bile zor gülüyor adamların araç anlatımıyla alakası bile yok sanki dışardan yada internetten bilgi alıp bize bizim gibi skoda kullanıcılarına anlatmaya çalışıp tereciye tere satmaya çalışmışlar

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Araçlar hakkında objektif değerlendirme yaptığıma inanıyorum, programı izlemedim ama yazılanlardan yola çıkarak kendi düşüncelerimi paylaşacak olursam

1- Aracın rüzgar sesi alması konusunda evt araç rüzgar sesi alıyor ama bu ne kadar rahatsız edici? Ben düşük süratlerde rüzgar sesi duymuyorum. Bu ancak 120 den sonra başlıyor. Ve de çok rahatsız edici değil. Müzikle yolculuk yapıyorsanız duyulmuyor bile. Öyle bangır bangır müzikten de bahsetmiyorum. Ha illa kafaya takacak bir kusur aranıyorsa evt rüzgar sesi var. Sürekli karşılaştırılan Jetta ve Passat da bu durum nasıl bilmiyorum

2- Yalıtım kötü denmiş ki bence hiç değil. Özellikle motorunun sessizliği buna çok katkı sağlıyor. Yan yana koyup dinleme fırsatım olduğu JEtta dan daha sessizdi Octavia.

3- Arkayı bırakıyor denmiş, doğrudur. Daha doğrusu bırakacakmış hissi yaratıyor. Ben bunu aracın yüksek olmasına, torsiyon çubuğa ve kısmen yumuşak süspansiyona bağlıyorum. Ha beni tehlikeye atıımı veya hiç arka taraf gerçekten koptu mu derseniz kopmadı. Ama bir tedirginlik yaratıyor maalesef. Şöyle güvenip de viraja oturtamıyorum yüksek hızlarda. Bu tedirginliği önceki araçlarımın hiç birinde yaşamadım mesela. Birkaç arkadaş sedan lar yapar bunu demiş ama bence yanlış. Ben Insignia da buna benzer bir arka kopacakmış duygusu hiç yaşamadım.

4- Süspansiyonu sert mi? Bu kişiden kişiye değişir. Mesela bir ara Fluence kullanma fırsatım oldu, inanın pamuk gibiydi, hız kesme tümsekleri ne kadar yüksek olursa olsun yavaşlamadan geçiyordum ve üzerinden geçtiğini bile anlamıyordum. Ama genel olarak kullandığım marka olan Opel de inanılmaz sert süspansiyonlar vardı. Şimdi Opel'den inen adam için Skoda nın bu süspansiyonu asla sert değil. Ama Fluence den inen içinse kütük gibi. Benim genel görüşüm orta sert bir yapısı olduğu. Sert süspansiyon yol tutuş artısı olduğu için bence daha sert de olabilirdi. Daha yumuşak isteyenler için bu arkanın kopma olayı tam bir kabusa dönüşürdü sanırım.

5-Bu aracın benim için en büyük eksiği ön park sensörü ile kapıları kapattığımızda camlardan gelen ses. Perf ı da eleştirebilirim ancak bunu bilerek alıyoruz aracı tabii

Kısaca her aracın tabii ki eksikleri olur, ama bunlar ne kadar rahatsız edici ve hayati onlar önemli. Bence Geniş iç hacim ve konfor arayanlar için Octavia Fiyat/Fayda oranı en iyi seçenek.

Çevrimdışı mrtyl07

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaslar 8. Etapta arac tanitimlarini yapan beyefendi ile gorustum bu video ile ilgili ve cevaplari bunlar.

Gormedim ama ilgilenmiyorum. Otomobilden ne bekleyeceğini bilmeyen, elmayla armutu karıştıran, ne ödeyip ne alacağını bilmeyenler istediği yorumu yapabilir

Yahu bu ınsanlarda hic akıl yok mu? Git aracı kendin test et, kararını ver. Elin armut mu topluyor. VW grubunda bu kadar yatırım yapılan bir araç. Begenmeyen almasın. Benim imkanım olsa ben kesin alırım. Işimi öyle guzel görüyor ki. Konforlu ve rahat bir otomobil. Sadece tasarım ve ic donanım biraz daha canlı olsaydı daha iyi olurdu diyorum.

Bence cok haklı git test et begenmezsen alma yani insanlarin yorumu neye gore ? Kime gore ? Boyle seylere takilmak cok sacma 2 kisi yuzunden C segmentinin en dolu arabasindan vazgecilmez.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Ugur A.;456957
Bence hepiniz boş konuşuyorsunuz. Bugün sıfırı olsa gider Favorit alırım ancak kötü taraflarını saysam bir daha otomobile binmek istemezsiniz.

çok doğru söyledin abi. hatta videoda da diyorlar ya zaten ''testten sonra forumlarda görürsünüz biz test ettik öyle değil, gidip hadi kafalarını kıralııım tarzı yorumlar yapıcaklar'' diye. aynen şu anda onu yapıyoruz :D

hiç gerek yok almışsınız bi kere kimsenin lafıyla satacak değilsiniz. memnun olmayan binmez kimseye silah zoruyla satılmıyor nasılsa bu araba :)

adamlar değerlendirmiş yorumlarını yapmış. hisli araba diyolar mesela geyik yapıyolar benim yaylı fabiaya binseler herlde böbrek taşı dökerler. bunlar biraz da göreceli kavramlar ;)