Araçlar hakkında objektif değerlendirme yaptığıma inanıyorum, programı izlemedim ama yazılanlardan yola çıkarak kendi düşüncelerimi paylaşacak olursam
1- Aracın rüzgar sesi alması konusunda evt araç rüzgar sesi alıyor ama bu ne kadar rahatsız edici? Ben düşük süratlerde rüzgar sesi duymuyorum. Bu ancak 120 den sonra başlıyor. Ve de çok rahatsız edici değil. Müzikle yolculuk yapıyorsanız duyulmuyor bile. Öyle bangır bangır müzikten de bahsetmiyorum. Ha illa kafaya takacak bir kusur aranıyorsa evt rüzgar sesi var. Sürekli karşılaştırılan Jetta ve Passat da bu durum nasıl bilmiyorum
2- Yalıtım kötü denmiş ki bence hiç değil. Özellikle motorunun sessizliği buna çok katkı sağlıyor. Yan yana koyup dinleme fırsatım olduğu JEtta dan daha sessizdi Octavia.
3- Arkayı bırakıyor denmiş, doğrudur. Daha doğrusu bırakacakmış hissi yaratıyor. Ben bunu aracın yüksek olmasına, torsiyon çubuğa ve kısmen yumuşak süspansiyona bağlıyorum. Ha beni tehlikeye atıımı veya hiç arka taraf gerçekten koptu mu derseniz kopmadı. Ama bir tedirginlik yaratıyor maalesef. Şöyle güvenip de viraja oturtamıyorum yüksek hızlarda. Bu tedirginliği önceki araçlarımın hiç birinde yaşamadım mesela. Birkaç arkadaş sedan lar yapar bunu demiş ama bence yanlış. Ben Insignia da buna benzer bir arka kopacakmış duygusu hiç yaşamadım.
4- Süspansiyonu sert mi? Bu kişiden kişiye değişir. Mesela bir ara Fluence kullanma fırsatım oldu, inanın pamuk gibiydi, hız kesme tümsekleri ne kadar yüksek olursa olsun yavaşlamadan geçiyordum ve üzerinden geçtiğini bile anlamıyordum. Ama genel olarak kullandığım marka olan Opel de inanılmaz sert süspansiyonlar vardı. Şimdi Opel'den inen adam için Skoda nın bu süspansiyonu asla sert değil. Ama Fluence den inen içinse kütük gibi. Benim genel görüşüm orta sert bir yapısı olduğu. Sert süspansiyon yol tutuş artısı olduğu için bence daha sert de olabilirdi. Daha yumuşak isteyenler için bu arkanın kopma olayı tam bir kabusa dönüşürdü sanırım.
5-Bu aracın benim için en büyük eksiği ön park sensörü ile kapıları kapattığımızda camlardan gelen ses. Perf ı da eleştirebilirim ancak bunu bilerek alıyoruz aracı tabii
Kısaca her aracın tabii ki eksikleri olur, ama bunlar ne kadar rahatsız edici ve hayati onlar önemli. Bence Geniş iç hacim ve konfor arayanlar için Octavia Fiyat/Fayda oranı en iyi seçenek.