Konuyla ilgili ufak bir hikaye;
Arabayı aldığımın 3. günü dedim artık otomatik park etmenin tam zamanı. Çıktım arabayla , dolaşıyorum sağımda paralel park etmiş araç arıyorum ve buldum, tabi bu arama esnasında park asist tuşuna basacaksınız ve hız yapmadan yavaş yavaş ön konsoldaki park asist yardımına da bakarak ilerleyeceksiniz çünkü o size girebileceği yeri gösterecek ve durup R ye takın geri gelin diyecek. Neyse bir kaç kez geniş aralıkla olan iki araba arasına park ettim. Akşam tekrar arkadaşlarla çıktığımda, biraz alkolde var, şunu biraz daha zorlayalım dedik. Geniş aralıktan en dar aralığa kadar zorladık valla en son girdiğim yere 4 hamlede girdi ve allahın robotunun 4 hamlede girdiği yerden arkadaşı aşağı indirip gel git yaptırmama rağmen 8 hamlede çıkamadım
Oyle bir yere girdim ki ön arka tampon araçla mesafesi 15 20 cm kaldı diyebilirim. Siz evde denemeyin
Sonuç: Otomatik park inanılmaz iyi çalışıyor her şartta koşulda denedim. Zaten giremeceği yere giremem diyor, girerim dediği her yere giriyor sadece arkanıza yaslanın ve gaza dokunun. Tek dikkat etmeniz gereken şey, eğimli park ederken jantın çizilmemesi çünkü ilk geri manevrasında dikine giriyor sonra 0 toplarken jant çizilebilir eğim varsa yolda.