škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Onu artık hep izliyorum :)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sinful

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba Arkadaşlar

Bildiğiniz üzere etraf şerefsiz kaynıyor, karşımıza gelemiyorlar malımıza zarar veriyorlar. Karşı komşum yeni bmw 7 serisi arabasına 300bin küsür lira verdi ve ertesi gün baştan aşağı çizmişler, susarsam sıranın bana geleceğini düşünerekden harekete geçtim. Güvenlik kamera sistemi kurmaya karar verdim.

Kurduğum sistem gece gündüz kayıt yapıyor ve istediğim kayda geri dönüş yapabiliyorum. İstersem harekete duyarlı kayıt bile yapabiliyorum. Görüntü full hd , gece görüşlü, kapımın önüne de koydum harekete duyarlı kayıt yapıyor ve gece alarm veriyor. Görseller aşağıda..

İşte Anti-Şerefsiz Sistemim :)

:kyf:

Çevrimdışı skodaizm

• Ormareşal
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Güzel bir sistem Aracı göz önünde tutuyor.

Belki çarpıp kaçan bir araç var ise onun plakasını tespit etmenizde ve zorunlu sigortanın  parayı almasını sağlayabilirsiniz.  

Peki çizeni tespit edip bulsanız sonrasında ne yapacaksınız. Polise verip şıp diye yakalanacağını ve sonrası zararınızın tazminini mi isteyeceksiniz Yanılırsınız.

Ammaaa ben yapanı bulur,kendim hallederim diyorsanız  o size kalmış..

Çevrimdışı Sinful

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: skodaizm;457242
Güzel bir sistem Aracı göz önünde tutuyor.

Belki çarpıp kaçan bir araç var ise onun plakasını tespit etmenizde ve zorunlu sigortanın  parayı almasını sağlayabilirsiniz.  

Peki çizeni tespit edip bulsanız sonrasında ne yapacaksınız. Polise verip şıp diye yakalanacağını ve sonrası zararınızın tazminini mi isteyeceksiniz Yanılırsınız.

Ammaaa ben yapanı bulur,kendim hallederim diyorsanız  o size kalmış..

Arabası çizilen komşun tutanak tuttururken polis elinde görüntü olup olmadığını soruyordu galiba görüntü ile artık kolay yakalayabiliyorlar ki denedik net görüntü alabiliyorum kişinin suratı seçiliyor, adamı yakaladıktan sonra adalete teslim edeceğim ve dava açacağım dövecek halim yok.

Yanıldığım bir nokta olmadığını düşünüyorum. Hiç bir şey yapmayıp elim kolum bağlı aracımın çizilmesini beklemekten iyidir bence çizeni tespit etmek. Zaten araç her türlü değer kaybecek eğer çizilirse burdaki amaç çizildikten sonrası değil siz galiba yanlış anladınız, çizilmeden öncesi yani aracın çizilmemesi yani caydırıcı etken olması kameranın yani kamera olan bir otoparkta araç çizmenin aptalca olması. Bu otopark güvenlik kameraları tarafından izlenmektedir tabelası var.

Kimse kameranın önünde suç işlemek istemez.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
mahalleyi çıkaracam da çıkaramadım?
yenimahallenin orda bir yerler mi?

zibidi gonzales

• Ziyaretçi

Çevrimdışı Sinful

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: zibidi gonzales;457370
kötü park etmişsiniz

Ben değil babam park etmiş pek dikkat etmez yer sıkıntısı olmadığından.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Mantıklı. Bende düşünüyorum daha basit bir şey.
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Valla hocam bizim sitede öyle park etseniz kan gövdeyi götürür, telefonlar susmaz.Yer sıkıntısının olmaması cidden çok iyi, kıymetini bilin:)

Çevrimdışı drscapula

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.birkerede.com

Çevrimdışı Sinful

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Aslında arabayı komple baştan sona çizdiklerinde oluşacak hasar kaydını göz önünde bulundurursak, çok ucuza hallettim diyebilirim.

Kamera--250
Reciever--200
Güç kaynağı--50
Kablo--20

Parçaları Ulus konya sokaktan aldım fakat her malzemeye güvenmeyin ben çok araştırdım ve bir çok kamera ve reciever değiştirdim. Montajı kendim yaptım normalde montaj 200 lira.

Ankara'da olan arkadaşlara malzeme ve montaj konusunda yardımcı olabilirim.
Ben kapımın önüne bir kamera daha koydum ve bunu harekete duyarlı ayarladım evden çıkarken kapıya yaklaşan nesneleri alarm verip kaydediyor. Onunda resmi aşağıda.

Not: Evet biliyorum kabloları henüz gizlemedim =)
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2014, 12:56:49 Gönderen: Sinful »

Çevrimdışı Sinful

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;457395
Mantıklı. Bende düşünüyorum daha basit bir şey.

Aslında bu en basiti çok daha gelişmişini düşünmüştüm ama en basit şey arabayı gören kamera koyup belli zaman aralığında veya sürekli kayıt almak. En basit yapabilceğimiz şey bu.

Güvenlik seviyesini biraz arttıracam ilerde, 2 kamera daha bağlayacam ters açı, sonra sabit ip alıp recievera bağlayacam internettende izlenebilecek kayıtlar ve evimin içi ve önü, yazlığa gittiğimde içim rahat olacak.. Bu iş benim kafama çok yattı abartmayı düşünüyorum biraz =)

Alıntı yapılan: dgn;457412
Valla hocam bizim sitede öyle park etseniz kan gövdeyi götürür, telefonlar susmaz.Yer sıkıntısının olmaması cidden çok iyi, kıymetini bilin:)

Bizde sadece emekli bir albay var onun yerine koymamak gerekiyor tek sıkıntımız o çok şükür zaten her apartmanda bi emekli albayı demirbaş olarak konuluyor bunlar genelde araçlarına çok hassas davranıyorlar =)

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Sinful;457442
Bizde sadece emekli bir albay var onun yerine koymamak gerekiyor tek sıkıntımız o çok şükür zaten her apartmanda bi emekli albayı demirbaş olarak konuluyor bunlar genelde araçlarına çok hassas davranıyorlar =)

Bize de bi emekli albay lazım! Binanın otoparkı 8 otoyu anca alıyo. Herifin 2 ya da 3 tane arabası var, hepsini dolduruyo içeri. Defalarca söyledik: "2. ve 3. arabalarınızı koymayın lütfen" diye; dinleyen kim!!?? Şöyle höt dedi mi ses getiren, kemikkıran bi emekli albayımız olsaydı... :boks:

Çevrimdışı Sinful

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;457455
Bize de bi emekli albay lazım! Binanın otoparkı 8 otoyu anca alıyo. Herifin 2 ya da 3 tane arabası var, hepsini dolduruyo içeri. Defalarca söyledik: "2. ve 3. arabalarınızı koymayın lütfen" diye; dinleyen kim!!?? Şöyle höt dedi mi ses getiren, kemikkıran bi emekli albayımız olsaydı... :boks:

Hahaha olmaması gerçekten çok büyük eksiklik olmuş, emekli albayı olmayan binaya bina demem ben :++:

zibidi gonzales

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Sinful;457386
Ben değil babam park etmiş pek dikkat etmez yer sıkıntısı olmadığından.

anladım acelesi vardır belki:syg2: