Bence kesinlikle Castrol kullanmayın çünki kendisi yağ üreticisi değil fason yaptırıyor yağı. Ama PETRONAS'ı tavsiye ediyorum 5/30 kullanacaksanız 5000AV VW Motorları için özel, 5/40 kullanacaksanız 3000 serisi, 10/40 kullanmayın yarı sentetik bir yağ ve motorunuz onu kullanacak kadar daha km yapmamış
Castrolün yağını kim yapıyor?. Petronasın yağını kim yapıyor?.
Aynen katiliyorum castrol ü tebrik etmek lazım ne isim yapmış gerçekten Motul gibi Petronas gibi kaliteli yağlar var Motul sentetik yağın mucidi yurt dışı üretiliyor direk distiribütörüyle görüştüm adamlar yağı ayağa düşürmüyor yazıp duruyorum kimse dinlemiyor daha da yağ konusunsa yazmayacağım ismi dünyada tavan yapmış ama Türkiye de bilinmiyor diye kimse dinlemiyor bile castrol çok iyi yağ hiç eksiltmez fabia daha iyi ama herkez clio alır gibi
Madeni yağ sektöründe çalışmasaydım yazdıklarınıza inanırdım. kendi arabama ilk önce magnatec 5/30 koyuldu eksiltme yaptı, dedim castrol yaramaz hatta motorun içini çamur yapıyor falan dediler. Daha sonra madeni yağ sektörüne girince işin rengi değişti. Viskozitenin önemli olmadığını önemli olanın üreticini istediği şartın karşılanması gerekli olduğunu öğrendim. Fsi için baktım 504 kodlu şartları sağlayan yağ kullanılmalı,magnatec ise 502 kodlu şartı sağlıyor mineral bazlı yağ,504 kodlu şartı sağlayan edge serisi sentetik bazlı yağ.Şimdi ben uygun yağ koymadığım için yağ eksiltmişse bu yağın kötü olduğu anlamına gelir?.
İsterseniz bu linki inceleyin.
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=30456MARKA FANATİKLİĞİNİ BIRAKIN MOBİL,SHELL,CASTROL HANGİSİNİ İSTERSENİZ ONU KULLANIN.:dede:
NOT: castrol de çalışmıyorum, reklam parası almıyorum(aslında almam lazım şu an işsizim:D)