Merhaba
Öncelikle başlık çok güzin abla veya haydar dümen köşesi tarzı oldu farkındayım ama ben eski arabamı özlüyorum. Özleyeceğimi biliyordum aslında satarken ama satmak zorundaydım yeni araba almak için. Aslında ona çok nankörlük ettiğimi düşünüyorum en az 1 sene daha binerdim. Hep işte kriz gelecek fiyatlar artacak kredi faizleri artacak diye süreci hızlandırdım. SuperB'den pişman değilim evet ama eski arabam bir ayrıydı. Şimdi modelini söylediğimde hadi canım sende diyeceksiniz ama onla aramda farklı bir bağ vardı. Ehliyetimi almaya onla gittim, üniversiteye onla gittim.. Arkadaşlarımla yaşadığım anılar zaten bir yandan.. Arabanın gidişi bir yandan.. Bir araba hiç bir zaman bir insani yarı yolda bırakmaz mı ya.. Bir kere olsun ya bir kere biriyle yan yana gaza bastığımda yüzümü kara çıkarmaz mı şimdi golfler falan tokatlar oldu..
Şöyle varya motor zaten 2006 crdi tam avrupa motor ozman daha türkiyede üretimi yok.. araç bir de full donanım esp falan ne ararsan 10 hava yastığı vardı inanmazsınız. Bak anlatırken duygulanıyorum.. Güzelce 5 kollu bir jant almıştım sonra 3.5 pısmıştı H&R özel yayda, spor egzoz tonlu tatlı bir ses ve performans ah ahh hele o ses sistemim çok uğraşırdım bee amfiler kapı yalıtımları özel kablo tesisatları basslar bir şeyler ahh ahh pioneer doubledinimi ilk taktığım günü hatırlıyorum kız arkadaşımla sunroofu açıp koltukları dayayıp mükemmel ses sistemimle film izlerdik
kargodan spoilerı aldığım ilk günü hiç unutmam daha poşeti üstündeyken hemen nasıl durcak diye bagajın üstüne koymaya çalışmıştım heycanla.. Onu en çok bağlandığım gün 2.4 190 hp honda accordu tokatladığım gündü.. kalkışta, 3 kez kalkış dediğim 4 vites çevirdim, ibre 140 gelememişti daha accord, çocuğa arabamda çip var yalanını söylemek zorunda kaldım morali düzelsin diye (bu yazıyı okursan bir gün Fatih arabamda çip yoktu kardeşim sen arkadaşa misafir geldin, moralin bozuk gitme diye öyle dedik)
, arkadaşımın 1.8 golfüyle yürürdük hep.. geçerdim kalkış roll (daha çip yok ozman) tabi o ibiza mı ne bir şey aldı tek kapılı dsg vardı geçiyordu beni kalkışta
en çok sevdiğimse aracın her viteste yapıştırmasıydı.. çevre yolunda falan 170 - 180 giderken arkanızdan bir era gelip selektör atıp yol isterse sonra siz sağa yanaştığınızda, gaza basıp uzarsa şaşırmayın normal =) nyse anlat anlat bitmeyecek biraz içimi dökeyim dedim onu özlüyorum sadece sattığımın gecesi arabayı sabah teslim edecem, unutmadığım ve asla unutamayacağım şey, arabanın içinde hüngür hüngür ağladığımdır, (gerçi superbi aldığım günde mutluluktan ağlamıştım
)
Sonuç olarak SuperB le kıyaslanamaz ama bazen eski günlerde ki heyecanlarımı aramıyor değilim..
aşağıda resimleri ey gidi canavar.. :kiki:
2006 Accent Era 1.5 CRDI 140HP 300nm | 230.000 km de sattım