škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Çekişten düşme sorunu

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar uzun yolda giderken özellikle 4. vitesten sonra arabada ciddi anlamda çekiş sorunu oluyor.gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen araba hızlanmıyor yada milim milim hız artırıyor.Ama araba devire ulaşınca hızı hemen artıyor.2 gün öncesine kadar böyle bir şey yoktu.sorun ne olabilir

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar bugün arabanın yağını kontrol ettim hiç yağ kalmamış.Halbuki 3 ay önce özel servis tarafından yağ koyulmuştu.bugün 1.5 lt kadar yağ ekledik.acaba bu durum arabanın performansını etkilemiş olabilir mi.birde araç neden bu kadar yağ yaktı sorun ne olabilir ve nasıl çözülür

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
araç yağ ışığı yakmadı mı? yağ yakmanın birçok nedeni olaiblir segmanlar kaçırıyor olaiblir krangdan olabilir belkide arabanın karter contası yağ kaçırıyordur. aracın kontrol edilmesi gerekir.

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
hayır ışık yanmadı ama ilk mesajda 8da belirttiğim gibi ciddi anlamda çekiş sorunu vardı.bununla ilgisi var mıdır bilmiyorum

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Yağ elbette sıkıntı çıkarır bazı fabialarda bildiğim kadarıyla (bende de var) yağ yakma problemi var. kime sorduysam ekle yoluna devam et dediler...

Bende az da olsa çekiş problemi var düşük devirlerde ama bu aracın özelliği... sonuçta araç yüksek devirde tork üretiyor... ancak yağ yakma yüzünden satabilirimde çok canımı sıkıyor...

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
yağ ekledikten sonra çekişte biraz düzelme oldu ama hala eskisi gibi değil.mesela 5. vitese geçtiğimde araç çekişten düşüyor.gaz pedalına sonuna kadar bastığım halde ivme kazanmıyor.

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Yaklaşık hangi devirde (örneğin 2000 devirde) gaza sonuna kadar basıyorsunuz? Birde bujileri en son ne zaman değişti?

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
2500 ile 3000 devir arasında gaza sonuna kadar bastığımı biliyorum.arabayı 3 ay önce almıştım aldığımdan beri bujileri değiştirmedim.önceki sahibide ne zaman değiştirdi bilmiyorum.

Çevrimdışı atonal

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Debriajda ya da motor kapağında problem olabilir. Zira daha önce bir arkadaşımın başına gelmişti buna benzer bir durum. Yakıttan kaynaklı da olabilir.

Çevrimdışı musti22160

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
debriyaj olduğunu sanmam devirlendiği halde hız kazanmaması durumu debriyaj olurdu... gaza bastığın halde devir almıyo araba elektronik bi sorunda olabilir herhangi bi arıza ışığı yandımıki acaba yada servis te değiştiyse balata bi baksınlar araç arıza kodu üretmişmi ?

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
baskı balatada sorun olması imkansız zaten çünkü yeni değişti.