0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Optimal ile Elegance arasındaki donanım farkı ihtiyaca göre karar verilebilecek bir unsur.1.6TDI ile 1.2 TSI ı karşılaştırırsak bence TSI tüketim olarak da perf olarak da TDI yerini tutmaz. Her iki motor 105 hp olsa da TSI torku 170nm iken TDI 250nm. Bu da özellikle ara hızlanmalar ve yokuşlarda kendini hissettirecektir. Tüketim olarak da site verilerine göre aralarında 1,5 lt lik far far ki normal kullanımda bu rahat 3 lt yi bulur. Bütçe TDI için çok zorlanacaksa 1.2TSI manuel bence daha uygun bir seçenek olur.
Kusura bakmayın ama 1.5lt fark varken neden 3 litreyi bulsun? Son derece alakasız bir tespit olmuş ayrıca aynı karosere sahip araçlarda 1.2tsi 105hp sıfırdan yapılan kalkışta 1.6 tdi 105i 180km kadar net 1.5 boy geçiyor.
Geliyor zaten fiyat listesini de paylaştım. Jetta 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi çok fazla umarım onun gibi olmaz ...
Arkadaşlar benim aracım 1.4 tsi 140 manuel. Şu anda km 1500 ve ortalama yakıt değeri 6.8 Sürüş kurallarına uyarsanız az yakmak biraz elinizde.Hatta sabah okula giderken bir arkadaşımın 208 pejo dizel di yanılmıyorsam. Degerlere gözüm aldığında ortalama tüketim 7.7 gösteriyordu. Şaşırdım arabamı 1.4 tsi aldığımdan bir kez daha mutlu oldum.