škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

baski balata degisimi sonrası problem

mustklc · 30 · 11665

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bugun baski balatayi degistirdim.  
pedal falan yumusak oldu ama  uzun yolda bir problemle karsilastim. uzun sure 5. viteste kalinca vitesler kitleniyor. değişmiyor.  bosa alip yavaslayinca normale donuyor. sizce niye olabilir?

Çevrimdışı baho 06

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
dostum motor kodun nedir?hangi marka set taktırdın?setin numarası neydi?bunların debriyal setleri çok karışıyor?

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bnm kodlu. ruhsati verdim oyle aldim demirkan skoda dan . bugun uzun yola ciktim iki defa bosa cikti. yarin gosterecegim.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı baho 06

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
fiyat ne kadar dostum...sachs 3000 951 355,luk 622314500.yedek parçacı kesin valeo çıkıyor üzerinden demiştir...bizim arabalar bu 2 markadan başkasını sevmiyor

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
350 tl ye aldım. bugun ankaradan konyaya gittim . giderken beni mahvetti. tam sollamaya cıkıyorum 5 den 4 e atıyorum, orada kalıyor gitmiyor. 3-4 kez oldu.

ama gelirken ilginçtir aynı sorun olmadı.

sorun varken debriyaj pedalında boşluk vardı, şimdi gene sertleşmiş.

acaba adam ayarlamasını yapamadı da kendi kendine mi ayarlandı?
ya da baskı balatanın üstü törpülendi eski haline mi geldi?

bu ikinci baskı balata değiştirmem. ilkini,  eski elemanları varken zeki ünaldı da değiştirmiştim.şimdi kadrosu değişti zerre hazetmem oradan ayrı mesele. işte baskı balata  fıstık gibiydi o zaman tam 110 bin km gitti. içinden çıkana baktım rahat bir 20 bin daha giderdi.

Çevrimdışı baho 06

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
biZim arabada bnm kodlu.120binde.luk sete istanbulda 300tl fiyat verdiler.bi 2gun daha bekle.parçalar alışabilir belki...

Ugur A.

• Ziyaretçi
Fabia' nın debriyajı hidrolik değil miydi? Bir şeyler eksik yapılmış gibi geldi bana.:hmm::blm:

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Benimde bildiğim kadarıyla zaten ayarlama işi olmuyor balatada. Ben değiştirdiğimde alışmayı bırak şimdi keşke ilk takıldığı günkü gbi olsa diyorum. Zamanla yine yukarıdan kavramaya başladı iyice eski değişmeden önceki haline döndü. Artık 4. viteste giderken tam gaz yaparak bittimi diye bakıyorum arada hep şüpheyle yaklaşıyorum...

Çevrimdışı baho 06

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: iondergumus;458098
Benimde bildiğim kadarıyla zaten ayarlama işi olmuyor balatada. Ben değiştirdiğimde alışmayı bırak şimdi keşke ilk takıldığı günkü gbi olsa diyorum. Zamanla yine yukarıdan kavramaya başladı iyice eski değişmeden önceki haline döndü. Artık 4. viteste giderken tam gaz yaparak bittimi diye bakıyorum arada hep şüpheyle yaklaşıyorum...

siz ne marka set taktırmıştınız?

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Luk marka çıkmıştı arabadan yine luk marka taktırdım.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bugun taktırdığım yere gittim, gidene kadar da 10-15 km yolda zorladım, 5 den 4 e attım hızlı hızlı falan. bir anormallik yoktu.

neyse, usta sağolsun terslemedi ( sanayide terslenmeye alıştırdılar bizi ). kaputu açıp vites değişirken gidip gelen kolu yağladı. şimdilik problem yok.

ilk takıldığı gün pedal çok çok alttan kavrıyordu , ayağı azıcık kaldırınca zıplıyordu. ayrıca pedalın üstünde boşluk vardı.

şimdi balata değiştirmeden önceki haline döndü, yukardan kavrıyor ve pedal gene sert :)

ama problem yok ya o yeter bana.

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Yukarıdan kavrama işi kötü bence alışana kadar çok stop ettirdim aracı... Şu işi halleden birini bulsam parasına bakmıcam valla...

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
tamam başta istediğim gibi aşağıdan kavrıyor ama sonradan eskisi gibi yukarıdan kavraması bence aracın problemi...