fabiam için çıkma 14 inç çelik jant arıyorum. orjinali 14 inç iken 15 inç sac jant takılmış ve üzerinde 195 55 r15 ebadında nokian kışlık yeni lastikler var fakat yazlıklar bayağı eskimiş bende yazlık lastik alacağım. 195 55 r15 nokian h 220 tl iken bunun 14 inçliği 140 tl bu yüzden 14 inç çelik jant arıyorum. max 600 tl lik olabilir. bir sorumda olacak bu işten anlayan arkadaşlara şimdi 14 inç e geçersem yol tutuşunda çok büyük bir eksiklik olur mu ve yakıt tüketimim düşer mi
Merhaba Semih;
Fabia 2 lerin orjinal jant ebatı 15" tir. depo kapağında araca takılabilecek jant ve lastik ebatları bulunmaktadır.
üzerindeki kışlık lastiklerin aynı ölçülerinde yazlık lastik alırsan bir sıkıntı yaşamazsın çünkü bendeki orjinal lastik ebatlarıda 195*55*15....
Eğer istersen benim işyerindeki fabia sahibi arkadaşımda 17" çelik jant mevcut geçenlerde satabileceğini söylemişti. İstersen sorabilirim.
Ben kar lastiklerim için 14" saç jant aldım gayette memnunum fakat araba biraz yere yakınlaştı. Yazlıklarda 14" nasıl olur bilemem ama ben yinede 15" ten şaşma derim.