arkadaşlar arabamın yaklaşık 6 ay önce 400 km de bir su seviyesi minimum altına iniyordu. hararet göstergesi normal ancak su eksiltiyor. yazın daha sık yaptı. şimdi 100 km de su deposu sıfırlıyor. ustalar devirdaimde ve radyatörde sorun yok diyolar. son zamanlarda egzozdan da siyah renkte su atıyor. su deposunun tahliye bölümünde su çıkışı vardı depoyu değiştirdim yine de fayda etmedi. başka bir yerde su çıkışı görünmüyor. iki gün önce de uzun yolda su eksiltti ve bu sefer hararet göstergesi kırmızıya dayandı depo kapağını açtığımda su yükseliyor kapattığımda alçalıyor su ekledim devam ettim. bir türlü halledemedim şu sorunu bıktım neden olabilir.. saygılar sunarım
yedek su deposu
yedek su deposu kapağı
devirdaim
radyotör
baglantı noktalarından birinde kaçak yok ise
fazla gecikme motor indirirsin,
aynı sorunu bende yaşadım,
sorun silindir kapak contası yanmış orjinal taktırın ucuza kaçmayın tekrar eder.
sizin tarifinize göre silindir kapak contası yara almış ve zamanla iyice büyümüş yara,
aracı stop edin 30 dk sonra marş basın 3000 ile 5000 devir arası gaz verin ve eksozu takip edin eksozdan su atacaktır.
ve yedek su deposu basınca dayanamayıp yandaki fazla su yerinden su eksiltme yapacaktır.