Konuyu uzun süredir unutmuşum columbus ile ilgili araştırma yaparken farkettim.
Aracıma zenec navigasyon cihazını geri görüş kamerası ile beraber taktırdım (bakım için gitmiştim dayanamadım aldım).
Gaziantep'te hakkıyla montaj yapacak yer bulabileceğimi düşünmediğimden servisi tercih ettim. Bir de garantiyi delmeyelim dedim, ne olur ne olmaz arabanın biryerini bozarız diye de abartılı bir pimpiriklenme oldu.
Cihazdan son derece memnunun bluetooth yazılımında iyileştirmeler yapılabileceğini düşünüyorum, bir de geri görüş kamerası çalıştığında orjinal sistemler park sensörü verilerinide ekranın kenarına yansıtıyor ama zenecde bu yok olsaymış süper olurmuş.
Çerçeve konusunu burada çok konuştuk servis de airbag yazısı için yer olmayan bir çerçeve takmıştı çerçevenin alt kısmı da hoşuma gitmedi ama gidip servise bunun orjinali böyle idi ona uygun çerçeve verin bana diyince orjinal tipte çerçeve verdiler, hem yerine tam oturuyor hem de airbag yazısı da yerinde.
MFD de navigasyon bilgisi özelliğinden servisin haberi yoktu kodlama sayfasını internetten çıkarıp götürdüm servise, o özelliği de benden öğrenmiş oldular ama sonunda yaptılar.
Kaliteli bir ürün orjinal sistemler dışında piyasada bundan daha kalitelisini görmedim, genede sağda solda orjinal görünce canım çekmiyor değil.
4000 TL montaj ve kamera dahil ücret ödemiş oldum, o sıralarda bluetooth, kamera ve navigasyonu bu fiyatlara elde edebileceğimi düşünmüyordum, şimdilerde internette columbus 2500 tl gibi fiyatlara var ancak çalıntı mı değil mi kaçak mı pek güven vermiyorlar.
Montajı yaptırdığım sıralarda 2500 TL civarında Ankara da taktırtmam mümkündü zeneci ama hem yol masraflarını düşündüm hem de böyle bir arabaya biniyoruz, fazladan bin binbeşyüz TL ye de kıyalım ne olacak dedim.
Durum budur arkadaşlar navigasyon cihazı taktırmayı düşünenlere zeneci tavsiye ederim, istanbul ankara gibi yerlerdeyseniz ve bluetooth unuz varsa (ki çoğunda var) columbusu (rns510 da aynısı sonuçta) da son derece makul fiyatlara elde etmek (satıcıyı görüp çalıntı olmadığından emin olmak kaydıyla) mümkün görünüyor.
Aracımdan son derece memnunum navigason ve bluetooth işini de halledince tadından yenmez oldu. Hele bir de bugünlerde yeni passat üzerindeki standart donanımlar ve muadili superble arasındaki fiyat farkını (30 bini buluyor) görünce, (bir de passatın arka koltuk diz mesafesi ve bağaj kapağının tek açılımlı olması konusunu da hesaba katmak lazım) aracımı daha bir sever oldum.
Şimdilerde webasto, sunroof, dört koltuk ısıtma, anahtarsız giriş ve wlan lı bluetooth kitinin sonradan montajını (bazılarının mümkün olup olmadığını ) araştırıyoum.
Herkese iyi günler dilerim.