arkadaşlar biliyorsunuz bu cihaz ile arıza okuma, ışığını silme gibi basit işlemler yapılabiliyor. basitten kastım mesela abs, airbag arızası gibi arızalara müdahale edemiyorsunuz. bunların yanı sıra aracınızda bulunan sensörlere göre indirdiğiniz uygulamanın (torque vb) özelliklerine göre araç bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. bunları aracınızın odb girişine takacağınız 40 tl lik aparatla ki bu aparatta BT yolu ile telefonunuzla iletişim sağlayabiliyor. çok güzel ve yenide bir program sayılmaz daha öncede konusu açılmıştı.
yeniden konu açmamın nedeni bu cihazı kullanan arkadaşların yorumunu almak aslında.
bu cihazda benim ilgimi çeken özellik ise anlık ve ortalama yakıt tüketimini göstermesi, 0-100 km ye ulaşma süresi gibi özellikleri gösteriyor olması
şimdi size sorum olacak arkadaşlar benim araçta yol bilgisayarı yok sizce bu değerleri gösterir mi?
aslında şöyle düşünüyorum sonuçta beyinde bunla ilgili bilgiler mutlaka vardır ama eğer bunu ölçen sensör koymadılarsa bu durum imkansız galiba ki daha benzin göstergesi bile doğru düzgün göstermezken.