škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

130 km/h den sonra direksiyondaki titreme

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı noxy44

• Hayaller VRS,hayatlar HTP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
herkese merhaba. malum okul açıldı ders kaydıydı ıvırdı zıvırdı derken yazamadım. geçtiğimiz hafta birşey farkettim. aracımla 130 km/h yi geçtikten sonra direksiyonda yukarı-aşağı bi titreme başlıyor. rot balans sorunu olabilir mi? bir de arkadaşlarla şaşmazda bizim arabalara bakarken başka birşey farkettim ustaya gösterdim. motor kulakları gevşemiş ama değiştirecek boyutta büyük değil. sebebi ne olabilir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
130km den sonra pek balans titreme varsa balans titremesi olmaması lazım (yanlış birşey yapılmadıysa lastik değişiminde). arabanın ön takımını bir kontrol ettirmekte fayda var

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sirasiyla balans, jant, lastik, ön duzen kontrol edilmeli..

Çevrimdışı musti22160

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ön travers e bakın derim bağlantılarında gevseme varmı ? başıma gelen bir olay

orada sorun yoksa salıncaklara bakılır (aslında salıncakları kontrol etmek kolay viteste iken araca yüklenip kompresöre bıraktığınızda sarsıntı ve titreme yapıyor veya artıyorsa salıncak sorunlu olabilir)

130 km ye kadarda bir titreme varda o mu iyice şiddetleniyor yoksa hiç titreşim yok 130 dan sonra anidenmi başlıyor...?

frene basınca titreşim artıyormu ?

ivmelenme sırasında titreşim varmı ? motor kulağı yahut şanzıman kulağı denebilir

tüm bunlar normal görünüyorsa lastiklere bakın derim

yada istediğiniz sıralamayla gidin ama temel sebepler bunlar diye biliyorum ben traversin vidalarının sıkılması ile sorundan kurtulmuştum ama tabi yine ufak ufak başladı titreşimler özellikle yukarı aşağı yönlü titreme

Çevrimdışı ozulu

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Benzer sıkıntıyı bende yaşamıştım, aracım 140'tan sonra titreme yapıyordu, bende lastikten çıkmıştı, kışlıklarınız takılı ise yazlıklarla değiştirdikten sonra tekrar kontrol edebilirsiniz.

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Zafer kardeş aramıza hoş geldin araban hayırlı olsun kazasız belasız bin inşallah.

Çevrimdışı Picasso

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ön tekerlek balans bozuklukları 80-90 km civarında arka tekerlek balans bozuklukları 120-140 km arası başlangıçta araç direksiyonunda, balans bozukluğu arttıkça araçta titreme (Rözanas) yapar.
Motor kulakları derken kulağın kendisi ise civataları sıkıştırılır olur biter.Sizin kast ettiğiğniz bu kulakların bağlı olduğu ve motoru kasaya bağlayan lastikli yuvarlak takozlar olmalı. 1.2 motorda kaç adet bilmiyorum ancak 1.4 lerde 2 adet ve kişisel görüşüm yetersiz. Malesef lastik aksama Skoda VW' ye geçtikten sonra verdiği garanti 5 yıl. Sonrası değişecek.

Çevrimdışı noxy44

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
130 km den sonra titreme başlıyor. ve salıncak için geçerli şeyleri yapmıştım zaten onlarla alakalı değil. ben lastiklerden olduğunu düşünüyorum açıkcası

Çevrimdışı musti22160

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
peki lastikleri gözle kontrol ettnizmi ? balon felan yapmışmı ? belki bi yerlere vurduysanız yada sert bi çukura felan düştüyseniz

Çevrimdışı noxy44

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
lastiklerim zaten alınalı 2 ay oldu. tertemiz sıkıntısız

Çevrimdışı Picasso

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: noxy44;459981
lastiklerim zaten alınalı 2 ay oldu. tertemiz sıkıntısız
Ama sıkıntılı. Yeni lastik alındıktan 1000 km sonra tekrar balansı yapılır. Lastiğin oturması için en az bu kadar süre kullanılmalı. Genel bir kaidedir bu.

Çevrimdışı noxy44

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle