Merhaba!
Hemen şunu söyleyeyim ki, kendi Yeti'mle(greenline 1,6 TDİ, elegance) ilgili konuşacağım ve 2014 model Yeti'yi pek incelemedim. Yani, makyajlı Yeti ile makyajsız Yeti kıyaslaması yapacak değilim. Ufak tefek bazı şeyleri(ısıtmalı dikiz aynaları, ABS, hız sabitleyici gibi) ise, artık pek çok arabada bulundukları için yazmıyorum.
Artıları:
> Düşük yakıt tüketimi
> İç mekândaki mükemmel rahatlık ve ferahlık
> Ayrı ayrı katlanabilen ve istenildiğinde kolayca sökülebilen arka koltuklar(varioflex koltuk sistemi)
> Çalıştır-Durdur(start-stop)
> Yükseklik ve derinlik ayarlı ve 4 kollu direksiyon(kimi arkadaşlar ille de 3 kollu diyor ama ben 4 kollu direksiyonu seviyorum)
> Otomatik kararan sürücü ve iç dikiz aynaları
> Ön(2 koltukta da), yan ve perde hava yastıklarının olması
> Muhteşem bi-zenon farlar(orijinal ampulünün çok pahalı olduğunu duydum; inşallah yalandır
)
> Yükseklik ayarlı ön koltuklar
> Alarm
> Ön koltuklarda ayarlanabilen bel destekleri
> Yuvarlak ve tamponun üstündeki sis farları sayesinde 2014 model Yeti'de olmayan özgün ön görünüm. Ki, 2013 model özgün ön görünümlü son Yeti'lerden birine sahip olduğum için çok çok mutluyum
> İç mekânda mükemmel olmasa bile gayet tatmin edici kaliteli işçilik ve malzeme
> Gayet kaliteli radyo/cd çalar(Bolero) ve ses sistemi
Eksileri:
> Çamurluk davlumbazları ile lastiklerin arasındaki boşluktan dolayı biraz tuhaf görünüm
> Yerden yüksekliğin az olması(benzinli Yeti'de 18 cm, greenline'de 15 cm)
> Kullanımı çok karmaşık klima sistemi
> B sütununun sakil görünümü
> Vites tavsiye sisteminin yetersiz devirlerde "vites yükselt" demesi
> Stepnenin olmaması(sadece greenline'lere özgü)
> Hayatımda gördüğüm en berbat kullanma kılavuzu :cool: