herkese merhaba,
Temmuz 2013'ten beri octavia sahibiyim. aracım elegance ve üzerinde 6-7 çeşit opsiyon var. bu forumu da sürekli takip ediyorum ve iştirak etmeye çalışıyorum, bilgim dahilinde de yardımcı olmaya çalışıyorum zaman zaman.
aracı kullandıkça dikkatimi çeken, eksik veya kusur diye düşündüğüm ve servis zamanı gelince soracağım bazı konuları not aldım ve liste oluşturdum. bunları aşağıda dilim döndüğünce anlatacağım. ama bu başlığı açma amacımdan bahsedeyim; yüklüce para verip aldığımız arabamızı daha kullanışlı hale getirmek, hepimizin karşılaştığı veya dikkat etmediği bazı konuları dile getirmek ve mümkünse çözülebilmesini sağlamak için bir platform oluşturmak.
aslında bazı ortak konular ayrı ayrı başlıklarda tartışılıyor, bazen de aracın bilmediğimiz özellikleri satır aralarında geçiyor. amacımız hiçbir şeyi veya kimseyi yüceltmek veya kötülemek olmasın ve mümkün oldukça çözüm odaklı olursak başlık daha başarılı olacaktır.
işte listem:
- Sağ ön koltukta oturan için emniyet kemer ikazı çalışmıyor:aracımda hafızalı ve ısıtmalı koltuklar var acaba bunlar takılıyken sürücü kemer ikazı iptal edilmiş olabilir mi?
- Park sensörleri hassasiyet testi: bazı yerlerde hassasiyet konusunda veryansın edenler olmuş. benim ki bazen 1 metre ötedeki nesneyi algılayıp çok yakınmış gibi bağırmaya başlıyor. (ekranda da en yakın çizgi alarm veriyor)
- Sol üst kapı çıtasında içten airbag olan bölgede plastikte açıklık var: servise sorulacak
- Klima fan ayar ışıkları bir kademede yanarken diğerinde sönüyor: bu bir başlıkta konuşuldu ama sonuç alınamadı diye hatırlıyorum.
- Sürücü camı inerken ses yapıyor: servise sorulacak.
- Arka cam silecek suyu tazyiği: arka cam silecek fıskiyesi malum sileceğin üzerinde yani altta. bu çalışınca camın yarısına ancak ulaşıyor.
selamlar...