1.Motorun soğukluğu ile alakalı bir olay. Bir arıza değil yani. Tüm yeni nesil TDI larda böyle.
2.Aynaya vetya sesin geldiği bölgeye birşeyler sıkışmış, kırılmış olabilir. Rüzgar yedikçe sallanıp cızırtı yapıyordur. İyice bir inceleyin derim. Olmadı serviste gösterirsiniz.
3.El freni kolu biraz sert. ama kavrama noktasından önce takılıyorsa bir sorun olabilir.
4.Debriyajı bırakınca devir tam yakalanmamış ve düşük kalmışsa vuruntu yapması normaldir. ama eğer üst devirlerde vuruntu varsa yine bir problem olabilir.
5.Torpidoyu tutan kilit mekanizması çok zayıf ve sanki tam ortadan değil de bir köşeden tutuyormuş gibi. Sizdeki açılma sorunu yaşıyorsa ve ilk günden beri böyle ,se üretimde bir sıkıntı vardır. Bence keşke hemen servise götürseydiniz. Yine de serviste halledilebilir bir sorun.
6.Yukarı aşağa derken öne arkaya kaymasından mı bahsediyorsunuz?
7. 5-15bin devir arası biraz ağır evet. Sonrasında biraz daha atak ama üst devirler (red line dan bahsediyorum) de de bir isteksizlik var maalesef. Gerçi bu boyut ve ağırlıktaki tüm 105HP TDI larda aynı sorun var.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam
2.Tam olarak cızırtı değil fakat yolda biraz rüzgar varsa hışırtı ile karışık gibi fakat tam rüzgar sesi değil cam kapalı iken çok gelmiyor ama yinede duyuluyor hususi yolda sağ tarafa oturdum sağ taraftan aynı ses gelmiyor ses Skoda serviste demiştim araba biraz otursun bakımda detaylı bakılır dedi usta şefi
3.El freninde arabayı ilk aldığımdaki gibi değil çekme hissiyatı Skoda servisteki usta baktı normal dedi fakat sanki takılarak çekiliyor gibi
4.Debriyaj her zaman vuruntu sesi gelmiyor biraz çabuk bırakınca ayağı hızlı çekince ama her zaman değil
5.Torpido kapağı ilk aldığım gün içi bol olmasına rağmen 6-7 defa deneme sonrasında kapandı hatta yolda giderken kendiliğinden açıldı bu durum bir kaç defa oldu şimdilik pek olmuyor.
6.kol dayamanın ileri geri kayması değil ,yukarı aşağı sabitleniyorya kaldırıp onu demek istemiştim
7.Araç 1.viteste ilk kalkarken sanki biraz ağır gibi aynı durumu başka bir arkadaşım daha hissetti hatta ver birde ben deneyim dedi hatta oda biraz ağır gibi dedi ama üst devirlerde çok iyi ,ama biraz gaza asılınca iyi topluyor kendini ,Hyundai Accent var arkadaşta onunla kıyasladım ondaki kalkış atikliğine göre dedim benim eski aracım Caddy'de kalkışta biraz ağır gibiydi