škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Ağır Bakım

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar,

Son zamanlarda aracına ağır bakım yaptıran var mı? Fiyatlar ne düzeyde?

Birde ben bakıma sokmayı düşünüyorum da ağır bakımda neleri değiştireyim neleri yaptırayım yardımcı olursanız tam emin olamıyorum birşeyi atlamayayım... Parça değişiminden parçaların temizliğine kadar liste olursa önümde yaptırayım diyorum...

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
baskı balata parça 350, işcilik 150 verdim en son.

80bin km yada 5 sene dolmuşsa triger değişir, baskı balata değişir.
fren balatası değişir, diske bakılır, incelmişse değişir.

Çevrimdışı lostar58

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
ağır bakım derken neler yaptırılacak aracınız kaç binde yardımcı olmaya çalışiayım

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
@lostar58,

Aracım 109 bin km'de aracı aldığımda 90'deydi. Açıkçası güvenemediğim için ağır bakımını yaptırmak istiyorum. Çünkü bazı sorunlar çıkmıştı.

Mesela baskı balata değişeli 5bin km olmuştur ancak. Bu nedenle o hariç başka ne varsa yaptırmak istiyorum. Benden önceki naptı netti bilmiyorum...

Yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı lostar58

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: iondergumus;461698
@lostar58,

Aracım 109 bin km'de aracı aldığımda 90'deydi. Açıkçası güvenemediğim için ağır bakımını yaptırmak istiyorum. Çünkü bazı sorunlar çıkmıştı.

Mesela baskı balata değişeli 5bin km olmuştur ancak. Bu nedenle o hariç başka ne varsa yaptırmak istiyorum. Benden önceki naptı netti bilmiyorum...

Yardımcı olursanız sevinirim.
90 BİN BUNUN AĞIR BAkımıdır triger seti su pompası antifiriz yağ hava polen yakıt filtreleri değişir benzinli ise bujilerde değişiyor 109 binde periyodik bakım yapılıyor birde 2.el ekspertiz yapılıyor

Çevrimdışı LeChiffre

• Weatherman
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Servis kayıtlarını takip ettiniz mi?

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Servis kaydı 60bin'e kadar var sonra doldurulmamış sanırım.

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Yada yetkili serviste yapılmamış. Bende bi ustam vardı ona yaptırıyordum ama ağır bakıma sokmak için açıkçası servise götürmek istiyorum...

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
trigeri açın bakın. yeni trigerle eski triger az çok belli eder kendini. üzerindeki yazılar okunuyorsa ve yazıları yeni görünüyorsa kayışta bir çatlak yoksa diri görünüyorsa 90binde değiştirmişlerdir. yok böyle tabiri caiz ise don lastiğine dönmüşse değişmemiştir hemen o anda değiştirin.

bunun dışında baskı balata iyi diyorsunuz. frenlere bakılır başka da yapılacak ahım şahım birşey yok.

Çevrimdışı laswidow

• YMÇ.P. Pilot
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
şubat 2014 te triger setini değiştirdim..(devirdaim pompası bilyeler 4 tane kayış irili ufaklı :) ismini bilmediğim bir kaç tane daha parça ) BBZ 101 lik motor için 350 TL malzeme 150 TL işçilik aldılar . Konya VW Teknik serviste.. Ustanın dediğine göre triger 90 bin km gidiyormuş ..

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bosch Car Service'den çok profesyonelce bir fiyat teklifi mail kutuma düştü. Herşeyi kalem kalem yazmışlar ve telefonda da çok nazik biçimde ne yapacaklarını a'dan z'ye anlattılar. Sanırım ağır bakımımı (ağır dediysem baya ağır olacak hem iş hem fiyat...) onlara yaptıracağım... Fiyatlara bakım yorumlarını iletecekleri memnuniyetle dinleyeceğim... Teklif 3 adımdan oluşuyor ayrı ayrı ara toplamlarla yazıyorum...

ARAÇ BAKIM KİTİ

Mobil1 10w60 yağ : 157,5 tl
Yağ Filtresi : 18 tl
Hava Filtresi : 22,5 tl
Yakıt Filtresi : 58,5 tl
Polen Filtresi : 36 tl
Temizleyici Solüsyon : 9 tl
Mekanik İşçilik : 63 tl      

TOPLAM : 364,5 tl

KAYIŞ BAKIMI

Eksantrik Set : 270 tl
Devirdaim Pompa : 103,5 tl
Alternatör Kyış Set: 175,5 tl
Yapıştırıcı Silikon : 22,5 tl
Mekanik İşçilik : 175 tl

TOPLAM : 755 tl

GAZ KELEBEĞİ - EGR - LAMBDA BAKIMI

Kelebek Temizliği : 81 tl
Buji (3 Tırnaklı) : 40,5 tl
1. Lambda (O2) Sensör : 405 tl (NGK Marka)
Mekanik İşçilik : 77 tl

TOPLAM : 612,5 tl

EK OLARAK

EGR Temizliği : 0 tl (Valf değişilkecekti sonradan temizliğe karar verildi. İşçilik alınmayacak...)
LPG Bakımı : 50 tl (Anlaşmalı oldukları gazcıda yapılacak...)
Carbon Clean : 50 tl (Sadece kullanılacak ekipman ücreti alınacak...)

Yorumlarınızı Bekliyorum...
« Son Düzenleme: 21 Mart 2014, 22:58:28 Gönderen: iondergumus »

Çevrimdışı zaferhan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1830 tl yapıyor.. bence bu kadar bakım için uygun..

fiyat düşürecek olsak..

Kelebek Temizliği : 81 tl
Lambda (O2) Sensör : 405 tl (NGK Marka)
Mobil1 10w60 yağ : 157,5 tl

bunlardan düşebilir sanki..

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Valla özel skoda servisine gittim. Adamlar ağız burun kıvıra kıvıra 2000 tutar diyor. Ama 2500 tutmayacağı ne malum. Çünkü geçen bi termostat ve antifiriz suyu değişeyim dedim ne fiyat bilgisi verdiler ne bişi sonra arabayı getirdiler hop 160 tl. Çok moralim bozuldu ama hadi kavga etmiim dedim sabah sabah...

Bu yüzden bana herşey net olarak gelen bosch servisi en başta herşeyi belli ettiği için en azından süprizlerle karşılaşmayacağım...

Çevrimdışı laswidow

• YMÇ.P. Pilot
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Fiyatlar biraz tuzlu gibi ..
Ben yağ ve filtreleri yakıt filtresi hariç  tümünü 170 TL ye
Kayışlar ve tüm kayış setini (Devirdaim pomp. vs hepsi )570 TL ye
LPG bakımını bedavaya
Boğaz kelebeğinin temizliğini de 20 TL ye yaptırdım ...

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Valla hocam yarın arabayı bırakıyorum servise. Ancak konya hakkında şunu diyebilirim katılırmısınız bilmem... Konya bildiğin volkswogen cenneti. İş gezisi için gittim ve hayatımda görmediğim kadar skoda da gördüm. Bunun bir etkisi olabilir. Heryerde en azından anlayan usta var. Bursa da da senn dediğin fiyatlara ben kendi ustama yaptırıyorum. Ama benim ustanın tek dez avantajı teknolojiye yenik düşmüş olması. Mesela kelebeği temizler adaptasyon yapamaz...

Bu yüzden artık 3-5 liraya bakamıcam çok yere götürdüm ufak tefek şeyler için ama anlayanını görmedim kendi açımdan. Bu sefer tuzlu olacak ama hem denicem hem içim rahat edecek...