škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

açılmayan hava yastığı

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur5261

• kıde
  • Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Skoda*#octavia*aracımla 80 km hızla giderken kavşakta ışık ihlali yapan diğer araç 90 derece açıyla sağ ön kapıdan çarptı. Orada oturan arkadaş kendini korumasına rağmen başından darbe aldı. Aracım özürlü aracı. Ya özürlü olan babam olsaydı orada. Yasal yollara başvurmayı düşünüyorum. Skoda ya şikayetimi ilettim ama anladığım kadarıyla pek sahip çıkmıyorlar. 80 bin TL ye sattıkları ve euro ncap tan beş yıldız almış bi aracın bu güvenlik kusurunu görmezden geliyorlar.aynı araca ben nasıl güvenipte ailemi bindireyim.sonuçta en önemlisi güvenlik, sağlık.

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Onur5261;461792
Skoda*#octavia*aracımla 80 km hızla giderken kavşakta ışık ihlali yapan diğer araç 90 derece açıyla sağ ön kapıdan çarptı. Orada oturan arkadaş kendini korumasına rağmen başından darbe aldı. Aracım özürlü aracı. Ya özürlü olan babam olsaydı orada. Yasal yollara başvurmayı düşünüyorum. Skoda ya şikayetimi ilettim ama anladığım kadarıyla pek sahip çıkmıyorlar. 80 bin TL ye sattıkları ve euro ncap tan beş yıldız almış bi aracın bu güvenlik kusurunu görmezden geliyorlar.aynı araca ben nasıl güvenipte ailemi bindireyim.sonuçta en önemlisi güvenlik, sağlık.

Geçmiş olsun. Hava yastıkları onlarca sensör tarafından tetiklenir. Kaza anında bu sensörlere darbe gelmezse araç hava yastıklarını açmaz. Hava yastığına bu kadar takılmayın derim,asıl amaç araç içindekileri koruyabilmektir. Belki orada hava yastığı açılsa daha kötü bir sonuç ortaya çıkacaktı. Kemerleriniz takılımıydı ?

Çevrimdışı Onur5261

• kıde
  • Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Kemerler takılıydı ve tam sensörün olduğu yerden şiddetli bir darbe aldı. Hatta sensörün bağlı bulunduğu sac bile hasar gördü illa ölüm mü gerekiyo.

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Onur5261;461794
Kemerler takılıydı ve tam sensörün olduğu yerden şiddetli bir darbe aldı. Hatta sensörün bağlı bulunduğu sac bile hasar gördü illa ölüm mü gerekiyo.

Ölümle alakası yok Allah korusun. Ama bu arabalar milyonlarca dolarlık ar-ge sonucunda piyasaya çıkıyor. Allah korusun sizlerden birine bir şey olsaydı mahkeme bu durumu kabul ederdi fakat araçtan ufak tefek darbelerle sağ olarak çıkmışsınız. 80-90 km/h ciddi bir değer kaza anında. Araç sizi yeterince korumuş yani. Tekrardan geçmiş olsun.

Çevrimdışı Onur5261

• kıde
  • Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Can;461795
Ölümle alakası yok Allah korusun. Ama bu arabalar milyonlarca dolarlık ar-ge sonucunda piyasaya çıkıyor. Allah korusun sizlerden birine bir şey olsaydı mahkeme bu durumu kabul ederdi fakat araçtan ufak tefek darbelerle sağ olarak çıkmışsınız. 80-90 km/h ciddi bir değer kaza anında. Araç sizi yeterince korumuş yani. Tekrardan geçmiş olsun.

Sağolun

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Çok geçmiş olsun.acil şifalar diliyorum.Bende a4 octi aracımla 2010 yılında takla attık kanala yuvarlandık.Ama takla atarken sağ ön yolcu koltuğu hava yastığı patladı darbeyi oradan aldı ve o cam paramparça oldu ama yandaki arkadaşa birşey olmadı en ufak bir darbe almadı.demem o ki sensör darbeyi nerden aldıysa orası tetikliyor.kapıda olacağını sanmıyorum zira kapılarda airbag yok.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı METŠAHİN

• O C T A V I A
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Allah bir daha göstermesi çok geçmiş olsun herseyde bir hhayır vardır. Hava yaptığının açılmamış olmasınıda buna yorma gerekir.  Kazasız belasiz surusler dilerim

Çevrimdışı Onur5261

• kıde
  • Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Sağolun arkadaşlar.  Yan hava yastığının sensörü tam kapının ortasında bakıp inceledim ve servisteki ustaya sordum teyit etti.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Onur5261;461841
Sağolun arkadaşlar.  Yan hava yastığının sensörü tam kapının ortasında bakıp inceledim ve servisteki ustaya sordum teyit etti.
Doğrudur belki ama bana hiç inandırıcı gelmedi,sensör orada neden olsun ki kapılarda airbag yok ki neden sensör konsun?:confused::confused:
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı mdindas

• hürgeneral
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
öncelikle çok geçmiş olsun. sağ salim hayattasınız çok şükür. bide bişey sorucam araç özürlü aracı ve özürlü olan babanız sanırım anlattığınıza göre bu sonucu çıkardım. aracı kullanan sizsiniz. peki sizin bu aracı kullanma izniniz var değilmi. eğer yoksa sigorta şirketi problem çıkartabilir. söylemiş olayım.

Çevrimdışı zaferhan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mdindas;461887
öncelikle çok geçmiş olsun. sağ salim hayattasınız çok şükür. bide bişey sorucam araç özürlü aracı ve özürlü olan babanız sanırım anlattığınıza göre bu sonucu çıkardım. aracı kullanan sizsiniz. peki sizin bu aracı kullanma izniniz var değilmi. eğer yoksa sigorta şirketi problem çıkartabilir. söylemiş olayım.

ağır engelli olabilir... araç engellinin üstüne ama.. kullanıcı farklı.. sıkıntı olmaz bu durumda..

Çevrimdışı anarche

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Kapılarda sensör vardır arkadaşlar yan darbeler için

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;461856
Doğrudur belki ama bana hiç inandırıcı gelmedi,sensör orada neden olsun ki kapılarda airbag yok ki neden sensör konsun?:confused::confused:

Perde hava yastığı var + ön koltuklarda hava yastığıda var.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
mühendislerin düşndüğü başka bir ayrıntı yok ise kesinlikle üretim hatası. ve böyle bir üretim hatasını da tecrübeyle öğrenmiş olmanız hiç hoş değil. ancak araba distribütörleri bu tarz durumlarda zeytinyağı gibi yukarı çıkmaya çalışıyorlar.ülkemizdeki mahvolmuş adalet sisteminin açıklarından-ağırlığından yararlanıyorlar.

kararlıysanız ve imkanınız varsa dava açın yılalr sonra da olsa bir sonuç alın.