Baskı balatanın sağlamlığını kontrol edebilirsin abi (kesin sonuç olmasa da)
Araç 3-4. viteste kaldırmaya çalışınca stop etmeyip kalkmaya niyetleniyosa, muhtemelen bitmiştir.
Harici olarak benzer bir sorun, ilk aracım getzde başıma gelmişti. Sabahları ilk çalıştırmada vites geçmiyordu, biraz ısınınca rahatlıyordu. Araba henüz 20 bindeydi, ilk sahibi bayandan almıştım, akrabamdı zaten. Km oynama olmadığına emindim yani. Neyse, servise gittim, debriyaj seti değişecek dedi, başka bir servise gittim, debriyaj merkezleri sorunlu dedi.
En son sanayide tanıdık bir ustaya götürdüm. Debriyajı yokladı dediğim gibi, araçta kaçırma yok ama arızalı olabilir kavrama dedi. Debriyaj bitmiş olamaz dedim..
Hava yapmış olabileceğini söyledi. Hidrolik tapası sanırım (o günlerde çok ayırt edemiyordum, volanın alt tarafında bir vida) açtı, havasını aldı, yağını tamamladı. Ertesi sabah çalıştırmada sorun ortadan kalkmıştı. Aracı 5 ay bu şekilde hiç sorunsuz kullandım. Daha sonra yine bir tanıdığa sattım. Onda da sorun çıkarmadığını biliyorum. Bir ihtimal, belki yardımcı olur diye yazdım. Umarım düzelir sorun..