škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

ACİLLLL 101 bbz fabiş tekliyor stop ediyor.

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı atices

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar uzun süredir bunu nadiren yapıyordu  .Işıklarda boşa atıp  beklerken araba nadiren stop ediyordu ve LPG de kullanıyordum .

Bu sabah LPG'de arabayı çalıştırdım 1 km gittim araba boğulup yığılmaya başladı gaza basıyordum yese bile sarsıntılı bir şekilde haraket etti. stop etti. Benzine aldım aynı şeyleri bir 20-30 metre yine yaptı. Bende sağa çektim stop ettim benzinde . Sonra tekrar çalıştırdım yine yaptı . Tekrar stoop etti tekrar bir daha yaptı aynısını .

4.Denemede benzinde çalıştı . 100 metre kadar gidip LPG'ye aldım ve 20 km kadar işyerime sıkıntısız normal bir şekilde geldim .

Ama evden çıkarken neden böyle yaptı anlamadım.

Bir yardımcı olur musunuz? Sorun nerde acaba . Motor'da birşey olmasında buji , ateşleme bobini artık onlar hallolur. Zaten yeni okudum forumda  bizim bu 101 bbz lerde buji kablosu yokmuş :( 101 aub'larda varmış .

Sanki aub serisi daha kaliteli yapılmıış.... :(((

Çevrimdışı lostar58

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
eğer böyle bir sorun yaptırsa arızalı parça varsa bilgisayar gösterir makineye bağlamak lazım birşey çıkmazsa ateşlemeye fln bakmak lazım ist un neresindesiniz

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sorunu sadece benzinde yapmıyor değil mi? eğer öyleyse benzin pompası. ama hem benzin hem lpg de yapıyorsa ya boğaz kelebeği ya da ateşleme

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Hocam, subaplar olabilir. Benim subap yakması var aynısı oluyor. Sadece stop etmiyor. Ancak kalkışta, dururken, giderken filan hep sarsıntı var sanki araba ileri geri gidiyor.

Araç silindirlerine basınç testi uygulat. Orada anlaşılır...

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
arada sırada yaptığı sonra düzeldiği için muhtemelen boğazın üzerinde de olsa) elektronik bir arıza. sübap olsa düzelme göstermez.

Çevrimdışı lostar58

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: atices;463276
Arkadaşlar uzun süredir bunu nadiren yapıyordu .Işıklarda boşa atıp beklerken araba nadiren stop ediyordu ve LPG de kullanıyordum .

Bu sabah LPG'de arabayı çalıştırdım 1 km gittim araba boğulup yığılmaya başladı gaza basıyordum yese bile sarsıntılı bir şekilde haraket etti. stop etti. Benzine aldım aynı şeyleri bir 20-30 metre yine yaptı. Bende sağa çektim stop ettim benzinde . Sonra tekrar çalıştırdım yine yaptı . Tekrar stoop etti tekrar bir daha yaptı aynısını .

4.Denemede benzinde çalıştı . 100 metre kadar gidip LPG'ye aldım ve 20 km kadar işyerime sıkıntısız normal bir şekilde geldim .

Ama evden çıkarken neden böyle yaptı anlamadım.

Bir yardımcı olur musunuz? Sorun nerde acaba . Motor'da birşey olmasında buji , ateşleme bobini artık onlar hallolur. Zaten yeni okudum forumda bizim bu 101 bbz lerde buji kablosu yokmuş :( 101 aub'larda varmış .

Sanki aub serisi daha kaliteli yapılmıış.... :(((
eğer yolun sefaköy nikah salonunun oraya düşerse buyur gel bir kontrol edip size bilgi vereyim 425 0 158 sabit numaram
« Son Düzenleme: 04 Nisan 2014, 14:13:45 Gönderen: lostar58 »

Çevrimdışı musti22160

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
böyle bir sorun yaşadığımda ilk baktığım yer boğaz kelebeği oluyor ki geçen bu şekil devir dalgalanması ve yıgılma yaşadım boğaz kelebeğine bir baktımki küçük bir plastik parçası kelebeğin arasına sıkışmış kelebek ne ileri nede geri hareket etmiyor...neyse stop ettim aracı çıkardım parçayı kelebek normal konumuna geldi bastım marşa canavar tık yok şimdi o plastik parçada muhtemelenfiltre kutusundan kopmuş olmalı zaten filtre kutusu çok sakat bende...

Çevrimdışı atices

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
En son 3 gün önce araç iyice yokuşta yığıldı ve zar zor kalktı.
3.vitese atamadım hiç , direk kartal sanayide skodacıya gittim. Orda bujileri değiştik.
500 km kadar sürdüm ses seda yok :)
Ayrıyetten araba dirildi :) küçücük buji nelere kadir. Anladım ki araçta yığılma ve titreme varsa direk ateşleme sistemine bakacaksın.

Çevrimdışı musti22160

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ek bilgi:bi şey daha motor bu şekilde çalişmaya başladiğinda yağ kapağini açip düzeldiğini görmekte mümkün yani bi sebepten dolayi motor içinde hava sikişiyor...olabilir..buda tahminimce egsozda meydana gelen bi tikaniklik egsoz gazi geri tepiyor ve egr üzerinden yağ kanallarina kadar ulaşiyor... Bu durumdaki motor çok sarsintili ve sesli çalişiyor...bu durum başima geldiğinde bi kaç marştan sonra düzelmişti...muhtemelen egsoz sistemindeki geçici bi tikaniklik olmuştu ...

Çevrimdışı iondergumus

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bu şekilde çalışan motoru bilgisayara bağladığında emme manifoltundaki yoğunluğun 200-300 seviyesinden yüksek olması lazım. Şuan benm araçta da aynı sorun var EGR yeni değişmişti şimdi garantiden yine değiştiler test ediyorlar. Aracın motorunda fazladan hava var demişlerdi. Bilmiyorum bakalım ne olacak aracın durumu...

Emme manifoltu civarındaki borulara filan bakılabilir yada egzos sisteminden de olabilir..

Çevrimdışı musti22160

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
tam olarak bugün lpg de yaşadım bu olayı bilgisayara bağlayacak bi yerde değildim en yakın lpg ciye gittim kontrol etti baktı enjektörlerin üstündeki lpg rölelerinden birinin fişi çıkmış...

Çevrimdışı erdemguner35

• Choice
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bende de oluyor..ışıklarda beklerken birden stop ediveriyor... ama sadece lpg de ve hararet devri ortaya gelmemişse...tavsiye edilen bir lpg ciye götüreceğim.. umarım sorun lpg sistemindedir:confused::confused:

Çevrimdışı musti22160

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: iondergumus;465519
Ne sorunlu şu fabialar.

yooo aslında onu sıkıntılı yapan biziz...bu araba lpg yi sevmiyor....daha öncede dediğim gibi lpg de arıza ışığı sorunu diye bi şey yok bunun çözümünü yazmıştım...ama lpg kullanmak aracı aptallaştırıyor...adamlar avrupa koşullarına göre üretmiş onlarda lpg  yokki...birde hor kullanımında etkisi oluyor...kronik görünen tek sorun direksiyon pompası oda direksiyon düz biçimde park edildiğinde direksiyon hidroliği her daim kontrol edildiğinde yani nazik davranıldığında en aza iniyor diye biliyorum...5 yıl ömrü olan direksiyon hidroliğini kaç kişi değiştirdi acaba merak ediyorum(biraz pahalı) birde türk insanında bakım(arıza oluşmadan önce tespit ve önlem anlamında)alışkanlığı pek yok...arıza yaptığı zaman servisin yada tamircinin kapısını çalıyoruz...bir arkadaşım arabasını mümkün olduğunca su birikintisinden uzak tutardı ve hatta yağmurlu günlerde kullanmamaya çalışırdı...sebebini sorduğumda ısınan fren disklerinin su ile temas ettiğinde çeliğin özelliğinin değiştiğinin değiştiğini, ömrünün ve performansının uzun vadede düştüğünü söylerdi...ne kadar doğru bilemem ama mantıksızda değil....neyse özen özen özen....

haa bunları söyledim diye sanmayınki en kusursuz fabia yı ben kullanıyorum aksine bazı arkadaşlar bilir en sorunlu fabia bende...ama bunların bir kısmını çözdüm diğerlerinide çözme yolunda ilerliyorum...

onlarda LPG yok derken bahsedlen husus onlar bizim kadar rağbet etmiyor,yoksa bir çok lpg kiti markası avrupalı
saygılar, sevgiler
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2014, 22:36:26 Gönderen: musti22160 »