Abi okuduğum okul Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bizim elimizdeki imkan ve bilgiyle 2-3 yıl içinde araba 5 yıl içinde güzel bir araba çıakrtaibliriz. tabi bunun için bikaç trilyoncuk yatırıma ihtiyacımız var daha seri üretim hariç
Dediklerine inanıyor, hevesini, güvenini kırmak da istemiyorum ama araba üretimi başlayalı 150 yıl oldu, sene 2014 ve biz hâla ''üretsek'', ''aslında yaparız'', ''şu, bu'' dan ileriye gidemedik...
Teknoloji ilerlerken araba üretimini ''elektronik'' ele geçirdi, öncelikle elektroniğimiz yok, chip tasarımı, çok katmanlı kartlar, diod, entegre gibi şeyleri zaten üretmiyor ve de tamirinden bile anlamıyoruz ki araba işinin artık belkemiği bu...
4 tekerle bitmiyor artık yani...
ingilizler, almanlar, koreliler, japonlar ve de tabii ki çinliler bu işlerin artık dibindeler ve herşey artık onlara bağımlı...biz araba üretsek bile parça montajından ileri gitmez artık, çünkü diğer ülkelere parça , yazılım ve elektronik konusunda bağımlı olacağız, yaptığımız arabanın kaportası koltuğu dışında bizim birşeyimiz olmayacak ki...
Konu dışı gibi ama mesela vesteli, arçeliği ''tv yapıyor'' sanmayın, uzakdoğudan gelen üniteler -plastik kasa da dahil olmak üzere- burada birleştiriliyor sadece...sıkıysa anakartında arıza olan bir tv yi tamir etsinler de görelim, direktman kart değişimyle ''tamiri oldu'' diyip, geçiyorlar...Geçenlerde NG kanalı, ''mega fabrikalar'' programında vesteli uzun uzun anlattı, gösterdiler...gizledikleri de yok birşeyi...
Yani aslında yapabileceğimize ben de inanıyorum ama o iş geçti artık...elektrikli araba başladı ve biz bunda bile geri kaldık artık...çünkü bu konuda da ortada bizden taraf başlamış profesyonel birşey yok...