Dün Ankara-İstanbul yolculuğu yaptım. Önce daha Ankara'dan çıkmadan seyir halinde motordan dumanlar çıkmaya ve yanık kokusu gelmeye başladı. Saat de tam 18.00 idi ve servis kapalıydı. Aracı yol kenarına çektim ve servisteki ustamı cepten aradım. Muhtemelen baskı balatadandır dedi, zaten görünürde başka birşey yoktu. Yarım saat falan bekledim, çalıştırdım aracı ve sorun tekrarlamayınca yola devam ettim...
Yolda klimayı kullanmak istedim, auto modda 18 derecede ılık üflüyordu. En sola ayarladım ve son kademede buz gibi üfledi. Tekrar auto 18 yaptım ve klima bgürül gürül dıcak üfledi. Yol boyu klimayı da kullanamadım.
240 km. yolculukta araç normaldi, Parkshop'ta moka vereyim dedim. Aracı park ettim. 5 sn. rölantide çalıştı çalışmadı hoop arabada bir silkeleme ve yol bilgisayarında "engine fault: workshop!" Uyarısı verdi ve epc lambası yandı. Yarım saat kadar motoru dinlenmeye bıraktım. Aracı çalıştırdım ve aynı hatayı verdi. Kontağı kapattım, tekrar açtım, bu kez hata vermedi. Yol yardımı aradım, yakıttan olabilir dediler. Çıktım yola. Neyse ki başka sorun yaşamadan İstanbul'a ulaştım.
Bugün fırsat bulabilirsem Yüce'ye göstereceğim aracı, tabi randevudux bakarlarsa...