Lastik konusu cins bir konudur
bende bu yakın zamanlarda patikleri değiştirmeyi düşünüyorum, şu AB etiketlemesinin işi daha da çorba yaptığını gördüm
175-185 taban lastiklerden genelleyerek yazıyorum kısaca. Ekonomik ve başarılı çözüm isteyenler Kumho'ya bakabilir. Yeni serisi Ecowing ES01 KH27 serileri çok iyi. AB etiketlemesinde tüm seri komple A ve B değerine sahip üstelik hepsi 70 db'nin altında sese sahip.
Bütce imkanı daha rahat olan ContiEcoContact 5'lere bakabilir, bununda etiket değerleri B - B civarlarında fakat az daha sesli lastikler, Conti'ler az seslidir her zaman zaten.
Goodyear EfficientGrip Performance serisi gene iyi ama Performance serisi olmayanları EfficientGrip'ler bile ciddi pahallı, üstelik eski seri olduğundan etiket değerleri çok kötü. Bütce uygunsa EfficientGrip Performance serisi, çok düşeş fiyata olursa Performance olmayan seriside olur ama tabi. Birkaç güne Conti'ye bir bakacağım, bakalım ne olacak.
Dikkatli ve özenli kullanıcı iseniz ve yılda 10 bin km civarı veya az km yapıyorsanız afedersiniz ama don lastiği bile taksanız olur
gerek yok çok ultra pahallı lastiklere, Petlas bile ciddi alternatif. Piyasada bir sürü piyasa lastiği var, uygununu alın takın, ilk 1-2 yıl her lastik iyi derecede işini yapıyor zaten.