škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Kapı kilitleri sapıttı.

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba sevgili arkadaşlar. Aracımın kapı kilitleri, beni çileden çıkaracak bir biçimde ilginç hareketler sergiliyor. Örneğin; kumandanın açma düğmesine basınca dört kapının kilitleri açılıyor. Sürücü kapısını açınca diğer üç kapı kendiliğinden kilitleniyor. arabaya binip sürücü kapısının kapatınca diğer kapıların kilidi açılıyor. Yolda ilerlerken, kendi kendine kilitler açılıp kapanıyor. Buna ek olarak da bagaj kapısının kilidi de bağımsızlık ilan etmiş. onu açabilmek için de defalarca kumandadan kilidi açıp kapatıp ve sürücü kapısını açıp kapatıp, nasıl olduğunu anlayamadığım bir biçimde ancak bir yol bulabiliyorum. Ve yine ek olarak, normalde anahtarı kapıya sokarak açtığımızda ve kapattığımızda bütün kapıların açılması ve kapanması gerekirken, benim aracımda bu durum yalnızca sürücü kapısı için geçerli. Anahtar kontaktayken ya da değilken de dışarı çıkıp kapıyı kapattığımda da kendiliğinden kapıyı kilitlemesi gibi saçma sapan hareketleri saymıyorum. Böyle bir durumla karşılaşan ve çözümünü bilen, bulan arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim. iyi günler.

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
anlattığınız şeylerin aynısı benim arabamda mevcut.özellikle bagaj kapısı beni deli ediyor.sorunun kaynağını bende merak ediyorum

Çevrimdışı alperen

• S E A T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Konfor Ünitesi ve kilit beyni kontrol edilebilir. :hmm:

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
peki, bu bizim yapabileceğimiz bir işlem mi yoksa bilgisayar bağlantısı mı kurulmalı? kilit mekanizmaları ile ilgili bir durum olabilir mi peki?

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Birçok ünite aynı zamanda arızalanamayacağına göre, sorun konfor ünitesinde...göstergelerin hemen arkasında, biraz altta...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Öncelikle açıp bütün lehimlerini kontrol edin derim imkanınız varsa yenileyin sonra deneyin eğer düzelmezse değişmesi gerekiyor

Çevrimdışı mstyy

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Comfort modül kardeşim senin sorunun. Kadir arkadaşında belirttiği gibi lehimlerini kontrol et bak bakalım soğuk lehim varmı ya da hafif bir yanık vs. varmı. Eğer lehimden sonrada düzelmez ise resimde gösterdiğim entegreler bunlar kontrol eder devrenin beynidir.Tam olarak devre şemasına ulaşamadım ancak büyük ihtimalle o ikisini değiştirmen sorununu çözecektir. zaten denemende fayda var zira 400 lira vermektense 20 -50 lira verir denersin. onları değiştirtip yeniden kodlattır.

« Son Düzenleme: 23 Nisan 2014, 09:53:05 Gönderen: mstyy »

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mstyy;464744
Comfort modül kardeşim senin sorunun. Kadir arkadaşında belirttiği gibi lehimlerini kontrol et bak bakalım soğuk lehim varmı ya da hafif bir yanık vs. varmı. Eğer lehimden sonrada düzelmez ise resimde gösterdiğim entegreler bunlar kontrol eder devrenin beynidir.Tam olarak devre şemasına ulaşamadım ancak büyük ihtimalle o ikisini değiştirmen sorununu çözecektir. zaten denemende fayda var zira 400 lira vermektense 20 -50 lira verir denersin. onları değiştirtip yeniden kodlattır.

Öncelikle, ilginizden dolayı siz arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. ve mstty kardeşim sana da, nokta hedef gösterdiğin için ayrıca teşekkür ederim. mekanik ve elektronik konusunda yetenekli ve bilgili sayılırım. ancak bu parçaya ve parçayı sökerken çıkarılacak olan diğer parçalara zarar vermeden sökmek kolay mıdır? bu aşamayı geçtikten sonra da, entegrelerin yenisinin bulunması, lehimlettirilmesi ve yeniden kodlanması konusunda nereye başvurmam gerekecek?

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mstyy;464744

yeniden kodlamak derken? biraz açar mısınız?

Çevrimdışı mstyy

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: DDŞ!;464761
yeniden kodlamak derken? biraz açar mısınız?

benim başıma gelmişti kumanda çalışmamıştı sonrasında, bilgisayara bağlatıp kumandaları cihaza tanıtmıştık.

Çevrimdışı mstyy

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
hatta buda benim beyinsiz beyin :)

« Son Düzenleme: 23 Nisan 2014, 13:17:03 Gönderen: mstyy »

Çevrimdışı laswidow

• YMÇ.P. Pilot
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Dostum hemen konfor beynine odaklanma , kapılardaki kilit siviçlerinden birisi arıza yaptığında da aynı olaylar yaşanıyor. Ben Konya da Volkswagen teknik servisine gittim, senin sorunun aynısı bende de vardı , arka bagaj kapısı kontak açıkken açılıyor kontak kapanınca açılmıyordu . arada kapılar kendini kilitliyordu falan filan . En son usta baktı sağ ön kapının sivici değişecek dedi. Hala da değiştirmedim öyle duruyor. Dediğine göre sivic değişince düzelirmiş.

Çevrimdışı mstyy

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: laswidow;464778
Dostum hemen konfor beynine odaklanma , kapılardaki kilit siviçlerinden birisi arıza yaptığında da aynı olaylar yaşanıyor. Ben Konya da Volkswagen teknik servisine gittim, senin sorunun aynısı bende de vardı , arka bagaj kapısı kontak açıkken açılıyor kontak kapanınca açılmıyordu . arada kapılar kendini kilitliyordu falan filan . En son usta baktı sağ ön kapının sivici değişecek dedi. Hala da değiştirmedim öyle duruyor. Dediğine göre sivic değişince düzelirmiş.

aynen oda olabilir banada aynısı söylenmişti zaten ilk bi servise gittiğinde beyinden diye teyit aldıktan sonra benim önerimi gerçekleştirmesinde fayda var. farklı bir durumda olabilir. Mesela şuna bak kapıyı açtığında ekranda kapı ışığı çıkıyormu her kapıda? ya da tavan ışığı yanıyormu tek tek bunlara bak bakalım. eğer sorun varsa kapı swichindede sorun olabilir.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: laswidow;464778
Evet doğru diyorsun. mekanik nedenlerle de olabilir. önce basit olanı denemekte yarar var. ama ne yazık ki, diğer arkadaşlarımızın da söz ettiği gibi, konfor ünitesinden de olabilir. siviçleri gözden geçirdim ama görünür bir sorun değil sanırım siviç bozulması. kildi temizleyip, kirden yağdan arındırmak yardımcı olur mu acaba?