škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Park halinde camların ve kapıların otomatik kilitlenmesi fonksiyonu hakkında soru

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bekzdl

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim arkadaşlar merak ettiğim bir konu varda arabamın kullanma klavuzu şu an bana uzak bir yerde kaldı o yüzden bakamıyorum kitapçığa sormak istediğim soru şu

1)Aracın kapıları kitlediğimizde camlardan birisi ve ya hepsi açık kaldığında bir müddet sonra kendiliğinden kapanıyor mu ?
2)Aracın kapısını kilitmeyi unutursak bir müddet sonra kendiliğinden kilitleniyor mu ?
3)Teyp,far gibi fonksiyonlar açık unutulursa kendiliğinden bir müddet sonra sönüyor mu ?

Arabam 2014 model Octavia 1.6 TDI Ambition donanım paketlisi.

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1)Kapanmaz.Kumandanın kapatma tuşuna uzun basmanız gerekir(her araçta bu özellik yoktur)
2) Eğer kumandadan aracınızın kapısını açtınız ama hiç bir kapıyı açmadıysanız tekrardan kitlenir.

Çevrimdışı bekzdl

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;466528
1)Kapanmaz.Kumandanın kapatma tuşuna uzun basmanız gerekir(her araçta bu özellik yoktur)
2) Eğer kumandadan aracınızın kapısını açtınız ama hiç bir kapıyı açmadıysanız tekrardan kitlenir.

Teşekkür ederim cevabınız için aslında güzel bir özellik eski 2007 model Caddy aracımda vardı bu özellik kapılar belli bir süre sonra aracın kontakta anahrar takılı değilse kendiliğinden kilitleniyordu aslında önemli ve basit olan bir özelliği 2014 model araçlara neden eklememişler acaba ,aracın kontakta anahtar takılı değilse ve kapılar uzun bir müddet kilitlenmemiş olarak kaldı ise otomatik kilitlenmesi lazım diye düşünüyorum .

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: bekzdl;466530
Teşekkür ederim cevabınız için aslında güzel bir özellik eski 2007 model Caddy aracımda vardı bu özellik kapılar belli bir süre sonra aracın kontakta anahrar takılı değilse kendiliğinden kilitleniyordu aslında önemli ve basit olan bir özelliği 2014 model araçlara neden eklememişler acaba ,aracın kontakta anahtar takılı değilse ve kapılar uzun bir müddet kilitlenmemiş olarak kaldı ise otomatik kilitlenmesi lazım diye düşünüyorum .

Benim bildiğim caddyde de kitlenmez.Yani VAG da genel olarak böyledir.Kapı açma tuşuna basarsınız ama kapılar açılmaz ise yanlışlıkla bastığınızı düşünür ve tekrardan kitler.2008 Fabiamda ve 2013 passatımda durum böyle.

Çevrimdışı bekzdl

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;466531
Benim bildiğim caddyde de kitlenmez.Yani VAG da genel olarak böyledir.Kapı açma tuşuna basarsınız ama kapılar açılmaz ise yanlışlıkla bastığınızı düşünür ve tekrardan kitler.2008 Fabiamda ve 2013 passatımda durum böyle.

Kilitleniyordu hocam uzun süre kullandığım aracım olduğundan biliyorum hatta aracın anahtarını elime alıp dışarıda otururken çat diye kapı kilitlenme sesi gelirdi buna çok defa tanık oldum  ve kapı kolunu çekerdim ki , kendiliğinden kilitlenmiş, hatta bu özelliğe güvenerek arabadan indiğimde kapıları kontrol bile etmezdim nasılsa kilitleniyor diye .

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1-Hayır
2-Hayır
3-Teyp kapanıyor, farları bilmiyorum...

Aracınızda anahtarsız çalıştırma mevcut mu? Cevabınız evet ise, 2. madde EVET olabilir. Hafta sonu deneyeceğim.

Çevrimdışı bekzdl

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Levcho;466534
1-Hayır
2-Hayır
3-Teyp kapanıyor, farları bilmiyorum...

Aracınızda anahtarsız çalıştırma mevcut mu? Cevabınız evet ise, 2. madde EVET olabilir. Hafta sonu deneyeceğim.

Yok hocam malesef benimki en boş modeli Ambition donanımlı anahtarsız çalıştırma vs. yok , peki sonradan kapıların park halinde otomatik kilitlenmesi aracın beynine kodlanamaz mı ? servise söylesek yaparmı böyle bir şey.

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: bekzdl;466535
Yok hocam malesef benimki en boş modeli Ambition donanımlı anahtarsız çalıştırma vs. yok , peki sonradan kapıların park halinde otomatik kilitlenmesi aracın beynine kodlanamaz mı ? servise söylesek yaparmı böyle bir şey.

Anahtarı içerde unutursan ne olacak?? Öyle bir fonksiyon duymadım ben bizim araçlarda. Reno'da var bu özellik, ancak yine anahtarsız çalıştırma fonksiyonu ile beraber.
Ben bundan dolayı "anahtarsız çalıştırma" mı var aracında sorusunu sordum.
Anahtarsız çalıştırma sisteminde, anahtar arabanın içinde olunca, kapılar dışarıdan kilitlenEmiyor.

Çevrimdışı bekzdl

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Levcho;466536
Anahtarı içerde unutursan ne olacak?? Öyle bir fonksiyon duymadım ben bizim araçlarda. Reno'da var bu özellik, ancak yine anahtarsız çalıştırma fonksiyonu ile beraber.
Ben bundan dolayı "anahtarsız çalıştırma" mı var aracında sorusunu sordum.
Anahtarsız çalıştırma sisteminde, anahtar arabanın içinde olunca, kapılar dışarıdan kilitlenEmiyor.

Hocam bu konudaki 2.mesajımda belirttiğim gibi anahtar kontakta takılı değilken , kilitlensin ama sizde haklısınız anahtarını kontak dışında araba içinde bir yere koyup unutan kişiler varsa eğer kötü olur bu özellik.

aslında büyük firmalar yapabilmesi açısından basit bir şey gibi gözüküyor bunun maliyet firmalara 20 USD'i aşmaz diye düşünüyorum 1 adet anahtara sensör bir adet araba içinde sensör anahtar arabadan 15 mt. uzaklaştımı kapılar otomatik kilitlensin :)
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2014, 21:42:35 Gönderen: bekzdl »

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: bekzdl;466538
Hocam bu konudaki 2.mesajımda belirttiğim gibi anahtar kontakta takılı değilken , kilitlensin ama sizde haklısınız anahtarını kontak dışında araba içinde bir yere koyup unutan kişiler varsa eğer kötü olur bu özellik.

aslında büyük firmalar yapabilmesi açısından basit bir şey gibi gözüküyor bunun maliyet firmalara 20 USD'i aşmaz diye düşünüyorum 1 adet anahtara sensör bir adet araba içinde sensör anahtar arabadan 15 mt. uzaklaştımı kapılar otomatik kilitlensin :)
Bu durum maliyetle ilgili değil. Ben bu özelliğin olmasını istemem mesela.

Çevrimdışı bekzdl

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Levcho;466544
Bu durum maliyetle ilgili değil. Ben bu özelliğin olmasını istemem mesela.

O zaman hocam bu özelliği açma/kapama opsiyonunu kullanıcıyı bıraksalar keşke yada aracı alırken böyle bir şey var diye belirtseler hangisini tercih edersiniz diye sorsalar , bu arada sizin tercih etmeme sebebiniz nedir acaba ?

Çevrimdışı METŠAHİN

• O C T A V I A
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: bekzdl;466535

Benimki ambition bende Kontaktan anahtarı çekince far mar radyo madyo ne var ne yok kapanıyor raad raad bırakıyorum

Çevrimdışı versamax

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar benim araç kapılar kilitlendikten sonra dikiz aynaları katlanıyordu. Şimdi kapanmıyor. Ayarları da kontrol ettim. Neden olabilir acaba.

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: bekzdl;466527
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim arkadaşlar merak ettiğim bir konu varda arabamın kullanma klavuzu şu an bana uzak bir yerde kaldı o yüzden bakamıyorum kitapçığa sormak istediğim soru şu

1)Aracın kapıları kitlediğimizde camlardan birisi ve ya hepsi açık kaldığında bir müddet sonra kendiliğinden kapanıyor mu ?
2)Aracın kapısını kilitmeyi unutursak bir müddet sonra kendiliğinden kilitleniyor mu ?
3)Teyp,far gibi fonksiyonlar açık unutulursa kendiliğinden bir müddet sonra sönüyor mu ?

Arabam 2014 model Octavia 1.6 TDI Ambition donanım paketlisi.

2. soru benim de aklıma gelmişti sonra şöyle düşündüm. siz anahtarı aldınız gittiniz ve kilitlenmesini istemiyorsunuz çünkü içinde çocuk veya başka yolcu var. bu özellik olursa üzerlerine kilitlemiş olacak. sonra içerden açınca alarm devreye girer. haa bu alarm çalmaması ayarlanabilir mi? bence evet ama yapmamış adamlar.

3. soru için de bir süre sonra hepsini kapatıyor diye biliyorum.

benim araçta KESSY var anahtar içerde kalırsa dıştan kapı koluna dokunarak kilitleyemiyorsunuz.

yukarıda bir arkadaş camlar için kapatma düğmesine uzun basın demiş. bunu deniycem bakalım...

Çevrimdışı METŠAHİN

• O C T A V I A
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu arada 2. Sorunun cevabı da bende var haftasonu arabayı kilitlenmeden evin önünde bırakıp Yalova'ya gitmiştim. Geri döndüğümde kapıya elimiöattım ki açık :) yani kilitlenmiyor:) dikkat etmek lazım