Style da anahtarsız çalıştırma standartmı bana mı öyle geliyor?
Evet öyle görünüyor ama manasız bir sinekten yağ çıkarma durumu bence.
ki ben anahtarsız girişi de koysalar daha çok kar edeceklerini düşünüyorum çünkü araba da o sistem için gerekli donanımın çoğu olacak ve fiyat 1000 tl fark ederdi en fazla.
Ama satın alan kişi için anahtarsız girişin olması çok daha cezbedici bir durum ve o sistemin hatrına o bin tlye kıyardı hatta dikkatini bile çekmezdi diye düşünüyorum.
o sistemi beyni düğmeleri felan koyduktan montajını da yaptıktan sonra anahtarsız girişi de eklemek çok maliyetli olmazdı bence ve fiyatına da maliyetinden fazla bir miktar çok rahat yansıtılırdı.
Mesela rakibi clio hb de üst versiyonda standart olan bir özellik, yeni araba alacak bir kişi karşılaştırma yaparken fabia bir tık geride kalacak bu sebeple.
Bence daha vahim başka durumlar var;
Mesela far sensörü var ama yağmur sensörü yok, avrupada donanımlarda park sensörleri ve hız sabitleyici ve opsiyon olarak şehir içi güvenlik sistemi, perde hava yastığı hız limitörü felan var ama burda donanım listesinde yok belki opsiyon olarak olacak ama bu tarz araba alanların özel sipariş araba yaptıracağını ve 3-4 ay bekleyeceğini ve bu opsiyonlardan doğacak fiyat artışını göze alacağını düşünmüyorum. Mesela geçenlerde şahit olduğum bir kaza sonucu benim için perde hava yastığı bir arabada olmazsa olmaz donanım oldu en azından üst versiyon için çünkü mahalle içinde ara sokakta düşük süratte araç sürerken bile hayatınızı kurtarabiliyor perde hava yastığı.
Aracın liste fiyatını düşük tutmak için opsiyonlardan kısıp soyup soğana çeviriyorlar, sen yap bir üçüncü paket içi full olsun fiyatı belli olsun az getir veya sadece siparişle getir ama müşteri internet sitene girince görsün öyle bir seçenek olduğunu, fiyatı düşürelim derken aracın popülaritesine darbe vuruyorlar.