škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Klima Gazı Basımı

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: mustklc;467950
bu klimanın gazının kaçtığını nerden anlıyorsunuz?

benim araç 2007 model, kliması çalığıyor hala, bir zaafiyet hissetmedim. zaten burası da soğuk memleket, bir tek yazın tatile giderken açarım o kdar.

bir de şu klima sistemini temizleyen spreyler var, tavsiye eder misiniz?

Soğutma performansı düşüyor, o konuda sıkıntı yoksa elletme  ;)

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;467947
Kışın da klimayı belli aralıklarla çalıştır. Roomster aracımı 6.5 yıl kullanmıştım, soğutmasında en küçük zafiyet yoktu.

Soğutma performansına göre değerlendirmek lazım o zaman.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı basarzeki

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;467945
Belli bir periyot var mı peki bu işle ilgili olarak? Yani kaç yılda bir yapılmalı?

Fabrika testinde klimayı en soğuk modunda çalıştırdığınızda bir süre sonra kabin içindeki hava üfleme kanalının çıkışında termometreyle yapılan ölçümün +4 santigrat derece civarlarına olması gerekli diye biliyorum.

Çevrimdışı Burakkayalık

• Vagkolik
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustklc;467950
bu klimanın gazının kaçtığını nerden anlıyorsunuz?

benim araç 2007 model, kliması çalığıyor hala, bir zaafiyet hissetmedim. zaten burası da soğuk memleket, bir tek yazın tatile giderken açarım o kdar.

bir de şu klima sistemini temizleyen spreyler var, tavsiye eder misiniz?

Hemşerim aslında yetiyorda İzmirde yazın yaşam tam bir felaket. Burada klima gazının eksikliğini çok iyi anlayabiliyoruz malesef.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;467945
Belli bir periyot var mı peki bu işle ilgili olarak? Yani kaç yılda bir yapılmalı?

Benim klima 9 yılda gitti, klimayı açtığımda tıslama sesi duyunca ve soğutma yapmayınca anladım.
Servis normal olduğunu, çok bile gittiğini söylemişti, ne kadar doğru, bilmem tabii...
Kullanmasanız bile ayda 1-2 defa sürüş süresince çalıştırılmasının faydalı olduğunu da söylediler, böylece R134  soğutma gazı yoğunlaşmıyor, aynı özelliğini koruyormuş.
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)