Arkadaşlar
2014 3 haftalık A7 TDi octavia elegance aracım var. İlk defa dizel arabam oldu. Aldıktan sonra dizel araç kullanımı ile ilgili bir çok yayını okudum.En önemli kurallarından ikisi şöyleydi.1- Aracı soğuk iken çalıştırdığınızda bir müddet rolantide çalıştırıp sonra harekete geçiniz. 2- Yeterli ısıya ulaşmış aracı durdurmadan önce yine bir kaç dakika rolantide çalıştırın sonra stop ettirin Ben aracı aldığımda bu iki kuralıda servis elemanlarına sordum.Ban iki kuralında yanlış olduğunu ve aracı çalıştırdıktan sonra hemen hareket edebileceğimi yine park edeceğim zamanda direk olarak aracı stop ettirebileceğimi ısrarla belirttiler. Ben bu önerileri ciddiye almadan yukarıda yazdığım iki kuralıda uygulamaya çalıştım.Ancak ortada başka sorun oluştu. Benim araçta start-stop özelliği var. Sabah çalıştırdığımda kalkmada sıkıntı yokta aracımı uzun yoldan sonra park ettirmek istediğimde veya trafik ışıklarında durduğumda stop özelliğinden dolayı araç kendi kendine duruyor.Bu durum sizce normalmi. Park etmeden önce birkaç dakika rolantide çalışması gerekmiyormu.Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.