Evet arkadaşlar 207' mi alalı yaklaşık 1 sene 4 ay oldu.Bu süre zarfında yaklaşık 3.5 sene kullandığım fabiamla kıyaslama imkanım oldu aracı ve artık genel bir kanıya vardım diyebilirim.
Motor:Biri 101 HP 126 NM ve ruhsat ağırlı 1065 kg.Diğeri ise 90 HP 133 NM ve 1224 kg.207 daha ağır olmasına rağmen torku sayesinde özellikle alt devirlerde ve rampalarda daha canlı.Düz yolda ise hızlanma konusunda fabia ufak farkla daha iyi fakat ara viteslerde hızlanma konusunda yine tork devreye girerek 207' yi daha iyi ivmelendiriyor.Kısacası ben pek bir fark göremedim genel olarak.Biri beygir gücüyle öne çıkarken diğeri torkuyla öne ç ni tamamlıyorlar diyebilirim.
Malzeme kalitesi ve işçilik:Bu konuda fabia bariz üstün.Özellikle işçilik konusunda 207' ye adeta ders veriyor.207' nin sağından solundan gelen seslerden bıktım.Fabia ile bozuk yola girsen bile çıt çıkmıyodu araçtan.Bu konuda 207' den oldukça şikayetçiyim.Annemin bile dikkatini çekti geçenlerde B sütununun iç kısmındaki plastik aksam hafif kalkmış ve ses yapıyor.Ayrıca sağ ve sol ön camlardan gıcırtı geliyor.Bagaj kilidide ses yapıyor sanırım yağlanma vakti geldi
Dizayn:Bu konu göreceli bir kavram fakat bana göre 207 çok güzel bir otomobil.Fabia ise bu kadar güzel kıvrımlara sahip değil.Dizayn konusunda 207 yeni üretim olmasından dolayı önde.
Frenler:207' nin frenleri çok çok iyi fakat fabianın frenleri zamk gibi tutuyo
4 diskin vermiş olduğu güçten kaynaklanıyor sanırım.Arada o kadar fark yok ama fabianın frenleri daha iyidi.
Yol tutuş:207 ağırlığı sayesinde fabiadan daha iyi yol tutuyor.Bunda 15'' lastiklerde etkili.Fabianın 14'' di.Ayrıca 207' nin süspansiyonlar daha sert bununda etkisi var.
Süspansiyon:Fabiayı aldığımda bu nasıl bir süspansiyon demiştim kendi kendime.Her çukurda tümsekte araba fena sallanıyodu.Ama 207' nin ondan geri kalır yanı yok.Hatta fazlası bile var.207' nin süspansiyonlar biraz daha sert fabiadan.
Donanım:207 daha yeni bir araç olduğu için bikaç ekstrası var tabi.MP3 çalar, ipod girişi, yolcu airbag iptali, hıza duyarlı silecekler başkada hatırlamıyorum açıkcası.Fabiada ise farklı olarak ASR vardı.Bu birkaç önemsiz donanım eksikliğini kalitesiyle kapatıyodu fabia.
Direksiyon sistemi ve sürüş hissi:Valla ne yalan sölim 207' nin direksiyonu sınıfının en iyi ve en direkt direksiyonlarından biri.İnanılmaz hafif ve tepkili bir direksiyon.En ufak hareketi bile yola aktarabilen bir direksiyona sahip.Fabianın direksiyonuda çok hafif ve rahattı ama hissizdi.
Konfor:207' nin süspansiyonları biraz daha sert olmasına rağmen koltuklarının rahatlığı, sürüş pozisyonu ve iç mekanın daha albenili ve açık renk oluşu nedeniyle daha konforlu fabiadan.
Sonuç:Fabiamdan daha iyidir diye aldığım 207' nin hiçbir artısını göremedim ( dizaynı dışında kızlar çok bakıyor
) Siz siz olun alman aracından inip sakın başka bir ülkenin aracına binmeyin.Yoksa kaliteyi çok ararsınız.Emin olun şuan ben fabiamdaki kaliteyi arıyorum.Aracımı sattıktan sonra lamı cimi yok tekrar almana dönüş yapacağım.Saygılar sevgiler.