Nasil yapacağım hocam o işi usb yi nereye baglayacagim hangi girise takacagim usb girişi falan yok ki arabada
@darkbiohazard,
Bu radyolarda ne USB nede Flaşbellek vb. giriş vardır. Boşuna uğraşmayın. Baştada dediğim gibi bu radyo CD çalarlar analog yani evde yada araçlarımızda 6-7 yıl öncesine kadar bulunan radyo-teyp tipi cihazların CD' ye geçiş döneminden kalmadır. Benim araç 2006 model ve malesef aynı radyo-CD çalar var. İlk gün bende bu meret MP3 çalar dedim, taktım alete CD' yi, "tık" yok. Tabi neler
"saydırdığımı" tahmin edebilirsiniz. Açıkçası hiç uğraşmadım. İlk işim şarkılardan birini VMA' ya çevirdim. Yine tık yok. Digital kod çözücüde yok dedik, El mahkum analog kaydedince bizim Symhony ötmeye başladı.Tabi bu alet DVD' de okuyamadığından bizim CD kayıtlarımız şarkıların kapladığı alana bağlı 12-17 arası değişti. 2006 yılında hala MP3 çalabilen bir radyo koymayı düşünemeyen beyinsizlere lanet okuyarak Net' te dolanırken bir FM verici ile bu işe çözüm getirildiğini okuyunca, bizim Konya sk.' ta aradım, buldum o tarihte çakmağa filanda takılamıyordu. 1.5 V. bir AAA tip pille çalışıyordu ve SD okuyucuda yoktu. Evde bir Sanyo CD ve MP3 çalar vardı.Bu aleti vericiye bağlıyordunuz. Onu ve vericiyi radyonun altındaki boşluğa koyup 1.5 sene kadar böyle idare ettik. Walla o tarihte bir matahmış gibi 75 YTL vermiştim bu alete, içime oturmuştu ve satanda bir alamancıdan almış ne halta yaradığınıda bilmiyordu. Sonra çakmağa takılanlar çıktı. Elimdeki tüm MP3 CD' lerini 4 Gb'lık 4-5 SD karta aktarıp işi tam çözdük.
Ancak bu işinde bir sıkıntısı var. Ankara vb. büyük şehirlerde FM bandında boş bir yer bulmak neredeyse imkansız. Saçma-sapık önüne gelen yayın ruhsatı almış yayın yapıyor. Bazen test amaçlı kanal bulmak bile imkansız. Yurt dışında hemen hemen görmediğim yer kalmadı. İnanın hiç bir ülkede bu derece analog olarak FM bandı yada TV yayınlarında bu şekilde bir frekans kirliliği yok. 87.5 MHz altı yayın için kullanılmaz orası bile Ankara'da işgal edilmiş halde. Gerçekten bizimkisi gibi
nev'i şahsına munhasır bir ülke dünyada zor bulunur.
Veya bir diğer kalıcı çözüm. Mevcut radyo-CD çaları sökeceksiniz. Arkasında kalan dişi fişin bağlantı şeması net' te var. Teknosa-Bimeks veya Vatan vb. marketlerden Pioneer DEH-1500 veya 1550 UB/UBB takriben 170-225 TL aralığında. Net' te mevcut radyonun kalıbına uygun çerçeveler var. Bir kaç kişide gördüm Mükemmel olmuş. Sorunu kökten çözün. Ama bu radyolarda genellikle SD/MMC Kart Okuyucu yoktur. Pioneer' ın kalitesi malum.CD, MP3, WAV, WMA çalar ve Aux girişleri mevcut 4x50 RMS Watt çıkışı var.
Servislerde bu çerçeveler var. Ancak 2001 den 2006-2007 ye kadar değişik radyo-teyp/CD çalarlar farklı farklı modellerde Aracınızın modelini mutlaka söylemeniz yada ön göğüsteki radyonun fotografı ile aramanız gerekir.