Ben de bu süspansiyon işini anlamıyorum, bana göre de çok sert bir süspansiyon değil. Evet çok yumuşak konforlu değil ama aracı çok konforsuz yapacak kadar da sert değil.
Zaten bana göre aracın yüksekliği ve torsiyon çubuktan kaynaklanan tutuş dezavantajını ancak bu sertlikteki süspansiyon tolere edebilir. Daha yumuşak olsaydı hiç yol tutmazdı.
Tabii bu sertlik-yumuşaklık olayında kişilerin dana önce kullandıkları araçların göreceliği de önemli. Şahsen ben Astra H CDTI, Hyundai FX Coupe, Astra GTC, Insignia kullanıcısı olarak A7 nin süspansiyonlarını bu araçlara göre daha yumuşak buluyorum.
Bunun yanında benim A7den şikayetlerim önem sırasına göre:
1- Yol tutuş. Hala alışamadım. Hala ani yön değiştirmelerde, sert girilen virajlarda veya hızlı virajlarda güven vermiyor. Arka taraf bir kopma hissi yaşatıyor bana. Üstelik aracı çok sert ve zorlayarak kullanan biri değilimdir.
2- Camların destekleri. Camlar yarı açıkken kapı kapandığında çıkan ses cidden çok kötü. 2-3 destek daha koyup o camları daha stabil yapabilirlerdi.
3- Uzun yolculuklarda 110km ve sonrasında gelen rüzgar sesi. Evet bir ses var ama bu ne kadar rahatsız edici? Öyle uğul uğul bir ses değil. Bir süre sonra duymaz oluyorsunuz, hele ki yolculuklarda yanınzda konuşan birileri varsa veya müzik çalıyorsa. Beni açıkçası çok rahatsız etmiyor. Şöyle söyliyeyim, normalde bu tür sürekli sesler ben de hemen baş ağrısı yapar ama A7 de yaptığım uzun yolculukların hiç birinde bu tür bir baş ağrısı olmadı.
A7 bana göre özellikle uzun yolculuklarda çok konforlu bir araç. İnsanı hiç yormuyor. Yukarıda bahsettiğim eski araçlarımın hepsinde de uzun yoldan geldiğimde sersem gibi oluyordum ama A7 de sanki 20-30km lik yoldan gelmiş oluyorum.