bu ses frene basıp yavaşça durma esnasında geliyor ise sebep diskler sıcakken araba yıkadıysanız ve tekere soğuk su vurduysanız diskler eğilir bu da o yamulmaya bağlı çıkan sestir. fren tam kavrama yapamaz. ama sert frende bu sesi duymazsınız. bu sebeple arabayı kullandıysanız yıkamadan önce disklerin soğumasını beklemeniz gerekir.
ender senin hadisede bilyelerden geliyor olabilir. motora yağ çözücü sıvı sıkıldıysa bu bazen olmadık yerlere değer (yağlı kalması gereken yerler) ve bu tip durumlar ortaya çıkar.
Disklere araç sıcakken özellikle su vurdurmuyorum, yamulma olduğunu sanmıyorum, ama servise gidince bunu da kontrol ettiririm.
Motora yağ çözücü bir sıvı sürüldüğünü de sanmıyorum, serviste zaten sürmemişlerdir, yıkamacım da bana söylerdi sanırım.
Yalnız bu sabah araçtaki sesi anlatmam mümkün değil, yani öyle böyle değil. Bu sefer frene basmadığım halde öne manevrada da bu ses geldi. Düşük süratte gelmeye de devam etti bir süre. Frene basınca ise sesin arttığını far ettim. Katlanılır gibi değil bu sese. Hafta içi vaktim olmadığı servise de gidemiyorum aksi gibi, yoksa direkt sabah 9.00'da servise götürüp başında bekleyeceğim çözülene kadar.