0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu sesin ilacı bende...Aynısı başıma iki kez gelmişti. Arka tekerlerde fren diskinin iç tarafında (jant tarafı değil) koruma amaçlı sac var. O sacla disk arasına taş girmiş. Önce aracı düz bir yere çekin. el frenini indirip aracı biraz geriye doğru itip sesin hangi taraftan geldiğini tespit edin. gerisi kolay. Sacı biraz zorladığınızda oluşan boşluktan taş düşer zaten. Ama aracı krikoyla kaldırıp altına girmeniz gerekebilir.
Umarım böyle birşeydir, yukarıdaki gibi bir senaryo sonucu dünya masrafa girmem gerekir aksi halde:( Benim de servise gitmem farz oldu. İzin alabilirsem yarın, alamazsam haftasonu servise gideceğim artık...
Bence sorun o kadar büyük değil. Beynime işleyen bu sesi çok iyi tanıyorum. Diski çizme konusuna gelince bende gözle görülen bişey yoktu.
Önde sorun varsa önleri, arkada sorun varsa arkaları şeklinde..
Aynen abi disk balata ne varsa degisecek. Ama biz bence yanlis yere saplandik canli gormedim ama baska biyerden geliyosa ses acayip gulerim
Akif, peki diskler değişecekse o diskteki balataları da değiştirteyim mi?
Disk yenilersen balatayı da muhakkak değiştir. Brembo diskler (superb e uygun var mı bilmiyorum.) 70 euro civarında. Araştır istersen. .