Birkaç konu altta frenle ilgili yaşadığım soruna ilişkin konum var, bu başlığı takip eden herkes az çok biliyor. Serviste diskin ve balatanın traşlanması yoluyla bir süre sorun çözülmüştü, ancak şimdi yine ses sorunu mevcut.
Birinci tercihim Cumartesi servise gidip, eğer güvenlik açısından da sorun oluşturmayacaksa disk ve balataları bir miktar daha traşlatmak. Ancak aksi durumda tüm disk ve balataları değiştireceğim, bu nedenle şimdiden sizin bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istedim.
Kendimce yaptığım araştırmalarda 3. parti ürünler olarak Feredo, Zimmermann, EBC, Brembo gibi markaların diskleri; EBC, Brembo, Ate vs. markaların tercih edildiğini gördüm. Ancak bunların büyük çoğunluğu performans araçları için sanırım ve gereksiz.
Disk ve balata değişimiyle hem kesinlikle sessiz bir fren ve daha iyi fren performansına ulaşmayı amaçlıyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla 3. parti ürünlerde, özellikle de performans ürünlerinde ses ve titreşim gibi şikayetler var. Bunlarla uğraşmayı hiç istemiyorum.
Sonuç olarak; gidip temiz temiz yetkili serviste orijinal disk ve balata mı taktırayım, yoksa başka marka mı tavsiye edeyim. Başka marka ise hangi disk ve balatayı tercih edeyim?