škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

motordan şıkır şıkır ses geliyor yardım :(

alone34 · 22 · 12430

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alone34

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
arkadaslar aracımın motorudnan şıkır şıkır gıbı bır ses gelıyordu ve rahatsız olup ustaya gıttım ustan kayısı sokup baktı sese dedı zincirden gelıyor bunalr zıncırlı arac zıncırın deısmesı lazım yolda kalırsın yoksa motoru yersın dedı ve malıyetı 500 tl dedi arkadaslar daha 7 ay oncede aracımın butun yuruyen aksamı deıstı kayıslar trıger zıncrı falan vb 7 ayda zıncır yemesı cok sacma bnce en az 4 sene omru var dıye bılıyorum sizce bu ses normalmıdır ki oylede cok barız duyulacak bır ses degıll usta lukağ olursa ancak duyulur oyle dıyım sızee bu konuyla ılgılı yardımlarınızı bklıyorum gercekten kafam cok karısıkk acaba zıncır bollasma gıbı bır ıhtımal oalbılrımı seste odnan gelıyor olabılrımı bu zıncır sıktırsak olurmu konuyla bılgısı olan ve daha ocne bu gıbı sorunlarla karsılaasmıs arkadaslardan acıl yardım lutfenn !!!

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
zincirin kopma olasılığı nerdeyse milyonda birdir.zincir yani adı üzerinde 58beygirlik bir motor nasıl kopartabilir onu? ayrıca daha 7 ay önce değiştiyse zincir sizi en az 7 yıl ses yapmadan götürmesi gerekiyor :)

Çevrimdışı alone34

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
evet ıste bende buyuzden kafama taktım bu konuyu sızce bu ses normalmıdır belkı zıncr gevsemız olabılrımı  sıktırsam gecermı bu ses yada bu ses butur araclarda kronık olabılrımı

Çevrimdışı B.fabia

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
zincir değiştirdiğinizden eminsiniz sanırım. sadece v kayışı değiştirmiş olabilir misiniz.
zincirin gevşeme durumu var elbette. ancak böyle değişimi tek ustanın lafı ile yapmayın. zinciri değiştirdiğiniz yere götürün önce derim. 7 ay içinde böyle bir durum oluyorsa biraz da onların kusuru vardır elbet.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Zincir kolaydan kopmaz. Zincirin değiştiğine eminseniz, yaptırdığınız yere götürün baksınlar.
Parçayı da aynı yerden aldıysanız değiştirmeleri gerekir.
Ben zincirin 7 ayda sorun yaratmayacağını, zincir gergisinden olabiliceğini düşünüyorum..

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı jesus41

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
sadece bir ustaya değil başka birkaç ustaya da götürün derim...

Çevrimdışı Picasso

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
@alone34,
Araç kaç km' de. Zincir sesi olamaz o sesi yapan (Şıkırtı).FİNCAN' lardır.  Zincir sesi biraz motora diesel sesi gibi bir ses verir. Ki yeni değiştirmişsiniz. Sibop sesi olma ihtimalide zayıf. Otomatik ayarlanır. yeterki eksantrik töleransın dışına çıkmış olmasın.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
şıkır şıkır ses HTP motorun normal sesidir, düşük devirde çok yapar o sesi, zincirin kopma olasılığı 0 a yakındır,500-600 000 km ömrü var en az... usta korku vermiş ki ekmek yesin...
içiniz rahat olarak kullanın, bakımını aksatmayın, koparsa gelin bana hesabını sorun, o kadar rahat söylüyorum bunu...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı noxy44

• Hayaller VRS,hayatlar HTP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Engin E.;473615
şıkır şıkır ses HTP motorun normal sesidir, düşük devirde çok yapar o sesi, zincirin kopma olasılığı 0 a yakındır,500-600 000 km ömrü var en az... usta korku vermiş ki ekmek yesin...
içiniz rahat olarak kullanın, bakımını aksatmayın, koparsa gelin bana hesabını sorun, o kadar rahat söylüyorum bunu...

haklısın abi 1.2 ler o sesi yapıyor. illa birşeyi kontrol ettirecekseniz kayış bilyalarına baktırın. benimkinin sesi artınca götürdüm bilyanın birinde gevşeme vardı değişti ses normale döndü

Çevrimdışı alone34

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
alla  cok godru dedın engın abı  valla bugun 3 tane  tanıdık motorcu ustasına gotrdum  ustanın bırı normal bır ses abartılcak bırsey yok dedı bu sesle bu zıncır en kotu 200 300 bın km daha yol yapar gum gum dıey ses gelmeye basaldıgı zaman degsıır zıncır bu ses normal dedı  dıger 2cı ustada hıc bırsey yok araba saat gıbı b kada tıtreme ve ses cok normal devam apıstır dedıı  neysekı arakadasların yorumalrıyla bırlıketede ustsların yorumalrıyla vede sız degerlı forum arakadaslarımın yorumlarıyla bırlıkte aracımda cok sukur bır ıkıntı olamdıgını anlamıs oldum ve gercekten ıcım rahatladıı

Çevrimdışı noxy44

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
valla 6-7 ay önce bende böyle tecrübesizdim ilk aldığımda. en ufak sıkıntıda abi böyle mi şöyle mi diyordum :) ama sağolsunlar irfan abi, akif hoca, engin abi ve daha ismini saymadığım bi çok değerli abim yardımcı oldular bende alıştım. dert edecek birşey yok :) bakımda kayış bilyasını bi kontrol ettirin yeter.

Çevrimdışı alone34

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
evet mert sana kesınlıkle katılıyorum gercekten saydıgın ısımler forumda cok degerlı ısımler saolsunlar bızlere her turlu bılgı ve alakayı gosterıyolar kndılerıne sonsuz saygı ve tesekkurlerımı sunuyorumm bnmde artık ıcım rahat cok sukur :)

Çevrimdışı noxy44

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle